Slovenija arhiv novic 18.01.2023

Zakaj zamude pri objavi informacij o najdbi zaupnih dokumentov pri Bidnu

Delo 18.01.2023
Bela hiša ne zna pojasniti zamude pri objavi informacij o odkritjih tajnih dokumentov pri Bidnu. Bela hiša je v torek še naprej zavračala kritike in zahteve kongresnih republikancev po dodatnih informacijah glede zaupnih dokumentov iz časov, ko je… »

Po novoletni turneji je potreboval dva dni, da se je spet sestavil

Delo 18.01.2023
Slovenski skakalni as Anže Lanišek se veseli tekem v Saporu. Ni ljubitelj sušija, a ne bo lačen. Klubski trener Aleš Selak je zanj kakor drugi oče. V nadaljevanju preberite: Kako je Anže Lanišek ocenil svoj nastop na nedeljski tekmi v Zakopanah… »

V BBC-jevem studiu odmevali pornografski zvoki

Zurnal24 18.01.2023
"Ne vem, kdo dela ta zvok," se je iz zadrege vlekel voditelj Gary Lineker. Nenavaden incident je zaznamoval studijski del pred začetkom prenosa tekma pokala FA med Liverpoolom in Wolverhamptonom. Medtem ko je voditelj Gary Lineker skupaj z dvema… »

'Domnevamo, da je Brian Walshe razkosal ženo Ano in zavrgel njeno truplo'

24ur 18.01.2023
Brian Walshe, mož pogrešane Ane Walshe, po rodu iz Srbije, je obtožen njenega umora. Zjutraj so ga privedli pred okrožno sodišče v Quincyju, kjer so mu prebrali obtožnico. Krivde ni priznal, izrekel se je za nedolžnega. Tožilci mu očitajo, da je… »

Celje: sojenje osumljenemu dvojnega umora se je nadaljevalo z zaslišanjem prič

SiolNET 18.01.2023
Sojenje 66-letnemu Branku Krklecu iz naselja Škofija na območju občine Šmarje pri Jelšah, ki mu tožilstvo očita umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja februarja lani, se je danes na celjskem sodišču nadaljevalo z zaslišanjem prič. Med… »

Putin bi lahko storil ta korak že kmalu

Zurnal24 18.01.2023
Putin bi lahko v prihodnjih dneh napovedal novo mobilizacijo rezervistov. Ruski predsednik Vladimir Putin bi lahko v prihodnjih dneh napovedal novo mobilizacijo rezervistov za vojno v Ukrajini, menijo strokovnjaki raziskovalnega Inštituta za preučevanje… »

Šempetrska bolnišnica prva v državi z novo storitvijo za bolnike

Primorske 18.01.2023
V šempetrski bolnišnici je od danes odpuščenim bolnikom na voljo nova storitev. Kot prvi v Sloveniji so bolnikom ob odhodu izdali nova predpisana zdravila že v bolnišnici in jim ne bo treba ponje v zunanjo lekarno. S to storitvijo bodo največ… »

Študenti za organiziranje prehrane v okviru sistema študentskih menz

Dnevnik 18.01.2023
Reševanje trenutne krize študentske prehrane mora preseči reševanje zastarelega sistema študentskih bonov, potrebne so konkretne rešitve, ki ne bodo zagotovile le nižjega doplačila za obrok v gostinskih obratih, so poudarili na novinarski… »

Michel podprl pošiljanje tankov Ukrajini

Primorske 18.01.2023
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je v današnji razpravi s poslanci Evropskega parlamenta podprl pošiljanje tankov Ukrajini. Ob tem je napovedal, da bodo voditelji držav članic EU na februarskem vrhu govorili o konkurenčnosti evropskega… »

Opozorila in hude vremenske težave na Hrvaškem

Zurnal24 18.01.2023
Hrvaško so sinoči zajele obilne padavine, ki se danes nadaljujejo. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je zaradi močnega vetra izdal opozorila za celotno jadransko obalo, najslabše vremenske razmere pa napoveduje za osrednji in južni del… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem