Slovenija arhiv novic 18.01.2023

NSi: Vse zdravstvene storitve, tudi pri zasebnikih, naj bodo plačane iz zavarovanja

RTV Slovenija 18.01.2023
Predsednik NSi-ja Matej Tonin je predstavil devet rešitev za vsem dostopno javno zdravstvo. Med drugim predlagajo, da bi bile vse zdravstvene storitve, tudi pri zasebnikih in koncesionarjih, plačane iz zdravstvenega zavarovanja. Matej Tonin je v uvodu… »

Finska premierka: Ukrajini bomo pomagali, dokler bo potrebno

Nova 24TV 18.01.2023
Predsednica finske vlade Sanna Marin (Foto: epa) Finska premierka Sanna Marin je v nagovoru na Svetovnem gospodarskem forumu dejala, da je njena država pripravljena stati ob strani Ukrajini, dokler bo potrebno. Marinova, ki se je udeležila Svetovnega… »

Nataša Avšič Bogovič nova predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda

Delo 18.01.2023
Na čelu sveta stranke bo nasledila Mirto Koželj, ki je odstopila in se bo znova bolj posvetila zdravstvu. Člani sveta stranke Gibanje Svoboda so za novo predsednico sveta stranke soglasno izvolili Natašo Avšič Bogovič, so sporočili s sedeža te… »

Polarni medved na Aljaski ubil dva človeka

SiolNET 18.01.2023
Polarni medved je v torek na odročnem zahodnem delu ameriške zvezne države Aljaska v vasi Wales napadel in ubil dva človeka, je sporočila lokalna policija. Pojasnila je, da je medved prišel v vas in začel napadati ljudi, pri čemer je ubil odraslo… »

Avstrijski vlagatelji: Slovenija ostaja privlačna destinacija za naložbe

SiolNET 18.01.2023
Slovenija ostaja privlačna destinacija za avstrijske vlagatelje. Podjetja so zelo zadovoljna s kakovostjo lokalnih dobaviteljev, kritične točke pa ostajajo birokracija, davčna obremenitev podjetij in pomanjkanje usposobljenih delavcev. To so glavni… »

Najnovejša napoved Arsa sneg napoveduje tudi prihodnji teden

Zurnal24 18.01.2023
V prihodnjih dneh lahko še pričakujemo sneg. Verjetnost sneženja v notranjosti države se bo povečala spet v začetku prihodnjega tedna. Po dveh dneh, ki sta nam prinesla sneg, je pred nami še en vremensko razgiban dan. Po večini bo spremenljivo do… »

Direktorica si je nezakonito izplačala covid dodatke, sledilo je tole ...

Zurnal24 18.01.2023
Direktorica Doma za starejše občane (DSO) Metlika je sebi in namestnici nezakonito izplačala covid dodatke, nas je v pismu opozoril anonimnež. Ko smo preverjali, ali navedbe držijo, smo ugotovili, da so inšpektorji res ugotovili nepravilnosti pri… »

Agnelli ob odhodu iz Juventusa še vedno prepričan v superligo

Delo 18.01.2023
Na zasedanju skupščine italijanskega nogometnega kluba Juventus je spregovoril tudi njegov dolgoletni in zdaj že lep čas bivši predsednik Andrea Agnelli. Nekdanji predsednik nogometnega kluba Juventus, Italijan Andrea Agnelli, je v svojem poslovilnem… »

Gibanje Svoboda po poti SDS, ruši svoj zakon

Delo 18.01.2023
Tajno sledenje: Pri ponovnem glasovanju o zakonu o Fursu naj bi se vzdržali tudi poslanci Golobove stranke. V nadaljevanju preberite: Na seji državnega zbora, ki se bo začela prihodnji teden, je tudi vnovično glasovanje o noveli zakona o Furs. Že v… »

V ZGORNJEM POSOČJU JE STRESLO: Kje vse so ga čutili?

Regional 18.01.2023
Ob 21.49 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,0 v bližini Loga pod Mangrtom, 76 km severozahodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Zgornjega Posočja, intenziteta potresa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem