Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Netanjahu s težkim srcem in veliko žalostjo odstavil spornega ministra

Dnevnik 22.01.2023
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes odstavil ministra za notranje zadeve in zdravje Arja Derija iz ultraortodoksne stranke Šas. Do odstavitve enega najpomembnejših ministrov v vladi prihaja po tistem, ko je vrhovno sodišče pred dnevi… »

Obrambni izzivi Evropske unije

24ur 22.01.2023
Ruski napad na Ukrajino je zopet postavil na dnevni red tisto, na kar so opozarjali mnogi svetovni strokovnjaki za obrambo in mednarodne odnose – vojna med nacionalnimi državami v 21. stoletju ni le možna, temveč zelo verjetna. Čeprav se vojna še… »

Po ruskem bogu ukrajinski Bolt

Delo 22.01.2023
Chelsea za mladega zvezdnika Šahtarja iz Donecka klubu iz Ukrajine kot odškodnino namenil kar 100 milijonov evrov. V nadaljevanju preberite: Pravijo, da je skoraj tako hiter kot Usain Bolt, a ne udejanja se v kraljici, temveč kralju športov. Po… »

Bi subvencijo? Brez upoštevanja okoljskih, energetskih, trajnostnih vidikov bo težka

Finance.si 22.01.2023
Okoljski certifikati, analize vplivov na okolje, akcijski načrti, zmanjšanje porabe energije, materialov, vode; vse to se pričakuje od podjetij, ki želijo evropski denar Podjetja, ki se prek javnih razpisov potegujejo za sofinanciranje različnih… »

Na Kitajskem so pozdravili leto vodnega zajca, tamkajšnja praznovanja končno neokrnjena

RTV Slovenija 22.01.2023
Tudi po lunarnem koledarju se je začelo novo leto. To bo v znamenju vodnega zajca – v kitajski kulturi velja za simbol dolgoživosti, miru in blaginje. Z odpravo covidnih ukrepov so Kitajci spet lahko obiskali sorodnike, ki živijo v bolj oddaljenih… »

SCENE, KI JIH ŽENSKE HOČEJO DOŽIVETI: Med njimi predajanje strastem pred ogledalom

Regional 22.01.2023
Pornografski/erotični filmi nikakor niso vedno dobra šola, saj je npr. veliko prizorov nerealnih, prisotnost neprijetne bolečine je zamaskirana kot užitek in poze niso niti udobne niti ne prinašajo spolnega zadoščenja. Kljub temu je v njih videti… »

Poziv upravi in vladi

Gorenjski glas 22.01.2023
Sindikat poštnih delavcev je prejšnji teden vlado in upravo Pošte Slovenije pozval, naj poskrbita, da bo izvajanje njihove temeljne dejavnosti država ustrezno ovrednotila in financirala. Maribor – Kot pravijo, morajo neustrezno financiranje države… »

Podrti šotor bodo nadomestili z novim

Gorenjski glas 22.01.2023
Naklo – Pod težo novozapadlega snega je v ponedeljek zgodaj zjutraj popustil šotor, ki je pokrival drsališče v Mladinskem športnem centru v Naklem. Župan Ivan Meglič je v sredo povedal, da so ruševine odstranili in drsališče pripravili za… »

Brez dela ni jela

Gorenjski glas 22.01.2023
Marsikdo bi ob zvokih delovnih strojev v poznih večernih urah pomislil, da se je nekomu zmešalo, vendar, kot pravi star slovenski pregovor, »brez dela ni jela« in brez dela, ki ga marljivi delavci opravljajo tudi ponoči, se jeseniško trgovsko… »

Metka Sparavec Malenko in Katja Fain: Usodi ne moreš pobegniti

Slovenske novice 22.01.2023
Metka je dobitnica prve medalje za slovensko žensko plavanje in prva plavalka, ki so jo leta 1999 športni novinarji izbrali za športnico Slovenije. Čeprav je po koncu kariere poskušala početi še druge stvari, jo je usoda vedno znova vodila k… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem