Slovenija arhiv novic 22.01.2023

V okolju vlada belina: največ ga je zapadlo v višjeležečih predelih severne Slovenije

Slovenske novice 22.01.2023
Sneg je za naravo in vodne zaloge nujno potreben, težak in moker pa povzroča precej preglavic. Po nadpovprečno topli prvi tretjini zime nas je v začetku tega tedna zajelo prvo obilnejše sneženje tudi v nižinah. Sneg je za naravo in vodne zaloge… »

Srednjeročna napoved: Prava zima tudi februarja?

Zurnal24 22.01.2023
Snegu in pravim zimskim razmeram ni videti konca. Kako pa nam kaže za naprej? "Padavin kar ni videti konca, ko se je teden dni nazaj arktični zrak spustil v Sredozemlje je bilo jasno da ne bo ostalo samo pri enem poslabšanju. Mrzel zrak je ustvaril že… »

Na avtocesti poškodovali podvozje, čakali celo na odvoz. To je razlog.

Zurnal24 22.01.2023
Na nevšečnosti so naleteli trije vozniki. Na primorski avtocesti so trije vozniki zjutraj povozili kamenje, ki je poškodovalo podvozje vozil, na spletni strani poročajo klegi z mmcja, ki dodajajo, da ni izključeno, da je kamenje padlo s tovornjakov… »

Zdrava priprava hrane glede na vrsto posode

Necenzurirano 22.01.2023
Ob kupovanju nove posode za kuhanje je smiselno premisliti, kaj vse bomo pripravljali v njej, saj je danes na voljo posoda iz različnih materialov. Najpogosteje se odločamo za posodo iz emajla, nerjavnega jekla, bakra, teflona in keramike. Emajl… »

Črni scenarij pomanjkanja se ni uresničil

Delo 22.01.2023
Cene energije, kovin in osnovne hrane so se po lanskem rekordnem skoku v zadnjega pol leta znižale. V nadaljevanju preberite: Kaj se zares dogaja s cenami energentov in osnovnih surovin? Najprej se vrnimo za dobrega pol leta nazaj, torej dobre štiri… »

Preživeti z listom solate na dan

Delo 22.01.2023
Ortoreksija in druge motnje hranjenja so zapletena bolezen, na katero vpliva več dejavnikov, a na srečo dobro ozdravljiva. O načinu prehranjevanja ima vsakdo tako ali drugače utemeljeno, a vendar svoje prepričanje. Toda svet je poln blagobesednih… »

Vrnitev rotacijskega motorja v drugačni vlogi

Delo 22.01.2023
Zanimiv bencinski motor so uporabili kot podaljševalnik dosega električnega pogona. Celoten članek lahko preberete po ogledu videa. Predvajajte video in nadaljujte z branjem članka. Lahko pa postanete naš naročnik in takoj dostopate do vseh vsebin… »

V Hongkongu v klavnici med poskusom zakola prašiča umrl mesar

24ur 22.01.2023
V Hongkongu se je v petek med poskusom zakola prašiča zgodila nesreča. Žival je namreč mesarja podrla na tla, pri tem pa se je 61-letni moški hudo porezal na mesarskem nožu. Nezavestnega so ga kasneje prepeljali v bolnišnico, kjer je mesar umrl… »

Prevrnil se je komunalni traktor s plugom

Slovenske novice 22.01.2023
V nesreči ni bilo poškodovanih. Danes ob 5.44 se je na Strmi poti v Novem mestu med posipavanjem poti prevrnil komunalni traktor s plugom. Gasilci GRC Novo mesto so traktor postavili na kolesa in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni… »

Ob kredit zaradi višjega minimalca

Slovenske novice 22.01.2023
Za sto evrov višja minimalna plača je lahko slaba novica za velik del kreditojemalcev. Posojilno nesposobna bo že družina s tremi otroki, v kateri imajo starši 1300 evrov plače. Letošnje leto se bo za vse tiste Slovence, ki prejemajo minimalno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem