Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Ilka tudi veleslaloma očitno še ni pozabila

Delo 22.01.2023
Mariborčanka imenitnima smukaškima tekmama dodala najboljši super G v sezoni. Presenečenje iz sicer odlične Norveške. V nadaljevanju preberite: Prav posebne so tekme v Cortini d'Ampezzo, takšna je bila tudi nedeljska v superveleslalomu. Kako se je… »

Poškodbe glave (2)

Gorenjski glas 22.01.2023
Pretekli petek smo v podlistku predstavili Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave. Vanj se je pred kratkim včlanila Jožica Markelj iz Bistrice pri Tržiču. Trenutek je življenje družine Markelj postavil na glavo. Osmega maja bosta minili… »

Brumnika je nasledil Rovšek

Gorenjski glas 22.01.2023
V četrtek, 12. januarja, je bil v Celovcu občni zbor Slovenske prosvetne zveze, ene od dveh osrednjih kulturnih organizacij Slovencev na Koroškem. Sestrska organizacija je Krščanska kulturna zveza. Obe organizaciji sodelujeta in tako vsaka na svojem… »

Pri sestopu s Svete Gore se je poškodoval pohodnik

Goriški portal 22.01.2023
Včeraj v popoldanskem času, nekaj minut po 16. uri, se je pri sestopu s Svete Gore nad Novo Gorico zgodila nesreča pohodnika, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Med sestopom Svete Gore si je pohodnik poškodoval gleženj in ni mogel več… »

“Analiza” stanja v zdravstvu, ki so v resnici le osnovni podatki, Strateški svet pa “pro bono” pokasira 50 tisočakov

Nova 24TV 22.01.2023
Analiza stanja slovenskega zdravstva ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana. (foto: sta) Vse bolj je jasno, da nas imajo Golobovi za norce. Tipičen primer zavajanja je 50 tisočakov, ki jih bo vlada potrošila za svoj Strateški svet za prenovo… »

V ledenem gozdu, odrezan od sveta, se skriva pred Putinovim vpoklicem

24ur 22.01.2023
Ko je Putin septembra lani napovedal delno mobilizacijo ruskih moških, je Adam Kalinin (ime je spremenjeno), v tednu dni spakiral in se preselil v divjino. Njegov dom je tako postal leden gozd, ki mu je nudil zatočišče pred zunanjim svetom. To se mu… »

Mihail Barišnikov: Z baletom imam afero, ki traja vse življenje

Delo 22.01.2023
Eden največjih svetovnih baletnikov, ki bo v petek dopolnil 75 let, je še vedno velika zvezda. Ni se oziral na druge, želel je le preseči samega sebe. V članku preberite: Za latvijsko-ameriškega baletnika Mihaela Barišnikova, ki bo v petek dopolnil… »

Nočejo več čakati na Golobovo vlado, po zdravnike odšli v Bosno

Zurnal24 22.01.2023
Pet zdravnikov že izrazilo interes. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) za Evropo ugotavlja, da se s pomanjkanjem zdravnikov soočajo vse države EU in vlade opozarja, naj ukrepajo, preden se razmere še poslabšajo. V Nemčiji, kjer primanjkuje… »

Tedenski horoskop: obetajo se ugodni preobrati

Necenzurirano 22.01.2023
Belina, ki nam jo je namenila narava, je prav čarobna, res pa je, da prinese kar nekaj težav v logistiki, transportu, več časa si mora vzeti vsak, da pride do želenega cilja, potrebno je tudi kidanje snega ... Pa vendar, kdaj je človek srečen… »

Evropa odvisna ne le od ruskega plina, ampak tudi – ruskih gnojil

RTV Slovenija 22.01.2023
Mednarodna skupnost vse več pozornosti posveča veliki odvisnosti držav od ruskih gnojil, ki pa so se v preteklem letu rekordno podražila, kar predstavlja velik pritisk na proizvodnjo hrane in posledično na cene tudi v tem letu. Rusija je na drugi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem