Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Ravnatelji zahtevajo plačni dodatek po vzoru sodnikov

Dnevnik 22.01.2023
V sredo se obeta protest zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, če vlada do danes sindikatu ne predstavi predloga za zmanjševanje zaostankov pri plačah. V petek pa bodo ravnatelji, ki opozarjajo, da država že leta nepravično vrednoti njihovo delo… »

Nemiri v dobrem mesecu terjali 55 mrtvih

Delo 22.01.2023
Kmetje s podeželja so vdrli v Limo, vlada, ki naj bi bila »njihova«, jih tepe in pobija. V nadaljevanju preberite: Peru, tretja najrazvitejša država v Južni Ameriki, svetovna ribiška velesila, zakladnica dragocenih rud, se že pol desetletja… »

Pomagajmo mladi družini v stiski

Gorenjski utrip 22.01.2023
Pomagajmo mladi družini v stiski! Na Občino Naklo se je obrnila pet članska družina z dvema šoloobveznima otrokoma, ki obiskujeta našo Osnovno šolo Naklo. Trenutno se stiskajo v stanovanju s 24 m2 površine. Družina želi v Naklem ali bližnji… »

Spet so se precenjevali

Zurnal24 22.01.2023
Gorski reševalci so danes, v nedeljo, 22. januarja, na Gorenjskem popoldne v treh urah dobili tri klice na pomoč. O zahtevnih reševanjih na Koroškem pod Uršljo goro in z Goteniškega Snežnika na Kočevskem smo poročali že včeraj. Malo pred 13… »

Pismo po skoraj 30 letih le prispelo na pravi naslov

RTV Slovenija 22.01.2023
Med pošto nekega Britanca se je znašlo pismo, poslano leta 1995. Prvotna prejemnica je nekoč živela na istem naslov in menila, da je njena družina v sorodu z avtorjevo, tako pa je stopila v stik z njim. Zapisane družinske zgodbe so bile njegov… »

Na Prešernovem trgu odmevalo "slava Ukrajini"

RTV Slovenija 22.01.2023
V Ljubljani je v okviru svetovne kampanje Ukrajina združena s svetom potekalo zborovanje. Danes je dan enotnosti Ukrajine, shodi v podporo pa potekajo v 44 mestih v 25 državah. Udeleženci si želijo še več orožja za Ukrajino in sankcij proti Rusiji… »

Vanillijeva dekleta: kar je dala mati narava

Slovenske novice 22.01.2023
Nova modna sezona s seboj prinaša tudi sveže smernice. Vsake toliko si želimo manjših sprememb svojega videza in na srečo lahko navdih najdemo med lepotnimi smernicami, ki se tako kot modne redno menjujejo. Že veste, kaj v lepotnem svetu narekuje… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 22.01.2023
V Sloveniji po ocenah ravnateljev primanjkuje okrog 4000 učiteljev. Na Primorskem niso razmere nič bolj rožnate. Učitelje je težko dobiti zaradi nizkih plač, zato poučujejo tudi taki, ki ne izpolnjujejo vseh pogojev, starostna struktura učiteljev… »

Slovenka iz Opatije želela zaslužiti s kriptovalutami: ogoljufana za 35.000 evrov

Slovenske novice 22.01.2023
S svojega računa prek spleta je večkrat opravljala finančne transakcije s podjetjem, ki se ukvarja s trgovanjem s kriptovalutami. Za okoli 35.000 evrov je bila ogoljufana 46-letna Slovenka, ki je s svojega računa prek spleta večkrat opravljala… »

Na zahodu nič novega: Pentagon z armado lažnih profilov nad 'sovražne režime'

24ur 22.01.2023
Kaj je afera Twitterjeve datoteke, zakaj večji mediji o tem skopo poročajo in koliko ozadja o nadzoru družbenih medijev in informacij razkrivajo? Elon Musk je po prevzemu Twitterja pooblastil več novinarjev, da se prebijejo čez grmado internih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem