Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Ko sem prišel, sem si najprej kupil dolgo bundo, zelo tople čevlje in dolgo spodnje perilo

Necenzurirano 22.01.2023
Marsikdo ni razumel njegove odločitve o odhodu. Za starše je bilo še posebej težko. Rok Nemec je po študiju ekonomije kmalu dobil eno od vodstvenih mest v Pivovarni Laško. Čakalo ga je umirjeno življenje v domačem Sedražu. Marsikdo bi bil vesel… »

PORTOROŠKA PROMENADA KMALU V NOVI PREOBLEKI: Prenova v teku, kaj vse bodo posodobili?

Regional 22.01.2023
V Portorožu prenavljajo obalo in sprehajalno pot v okolici glavnega pomola. Videz območja bo po napovedih usklajen z drugimi odseki obale, ki so jih že prenovili. Občina Piran je za naložbo namenila 728.000 evrov. Za izvajalca del so z javnim… »

Hekerji odklepajo vgrajene, a zaklenjene funkcije

Delo 22.01.2023
Dostop do nečesa, za kar bi morali posebej plačati. V nadaljevanju preberite: Marsikateri lastnik avtomobil prilagodi z različnimi dodatki ali navijanjem zmogljivosti motorja čez tiste, ki si jih je zamislil proizvajalec. V digitalni dobi pa se… »

Včasih kar pozabi, da mu ni več treba oditi na trening

SiolNET 22.01.2023
"Jaz za Drugo kariero? Ste prepričani," je bil začuden sveži slovenski športni upokojenec Klemen Bauer, ko smo ga vprašali o gostovanju v naši tradicionalni nedeljski rubriki. Prepričan je bil, da je ta primernejša za ljudi, ki so že precej dlje… »

Laufarji že na ulicah

Primorske 22.01.2023
Do pustne nedelje so še štirje tedni, a cerkljanski laufarji so že na ulicah. CERKNO > Kot veleva prastari običaj, je prvi laufar, redar v 25-članski družini Ta terjast, prišel med ljudi prvo nedeljo v letu. Danes, na četrto nedeljo, jih je bilo… »

Hrvat najdražja okrepitev v zgodovini Uniona

SiolNET 22.01.2023
Union Berlin je kot svojo najdražjo okrepitev v zgodovini pripeljal hrvaškega reprezentanta Josipa Juranović. Hrvaški nogometaš Josip Juranović bo kariero nadaljeval pri nemškem prvoligašu Unionu iz Berlina. Doslej je bil Juranović član Celtica… »

Na Zemlji je približno pet odstotkov Nezemljanov

Delo 22.01.2023
Z bioterapevtom karmične diagnostike Marjanom Ogorevcem sva imela kratek, a izzivalen, vsebinsko bogat pogovor o usodni kolonizaciji Zemlje z drugega planeta. V nadaljevanju preberite: Bioterapevt in učitelj karmične diagnostike Marjan Ogorevc v svoji… »

Novi trend med mladino: 'zmajev dih' je lahko zdelo nevaren

Slovenske novice 22.01.2023
Gre za sladkarije, ki so pomočene v tekoči dušik. Na TikToku se je pojavil nov trend, zaradi katerega je že več kot 20 otrok utrpelo hude poškodbe. CNN poroča, da se je med indonezijsko mladino razširilo uživanje uličnega prigrizka, ki je znan… »

Romunska formula: znižali so DDV na fotovoltaike in toplotne črpalke

Finance.si 22.01.2023
V romunskem uradnem listu so objavili dopolnilo k davčnemu zakoniku. Znižali so DDV na sončne elektrarne in druge naprave, ki pomagajo znižati stroške za energijo V Romuniji je začela 16 januarja veljati znižana stopnja DDV na fotovoltaične… »

Kakšno vlogo pri javnofinančnem primanjkljaju igrajo davčne oaze?

RTV Slovenija 22.01.2023
Ob kroničnem pomanjkanju sredstev za zagotavljanje ključnih javnih storitev in ob napovedanih dvigih določenih davčnih stopenj, s pomočjo katerih naj bi v javno blagajno priteklo več sredstev, ne gre spregledati vloge, ki jo igrajo davčne oaze. Po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem