Slovenija arhiv novic 23.01.2023

Premogovnik Velenje želi podaljšati veljavnost rudarske pravice

Dnevnik 23.01.2023
Premogovnik Velenje je ministrstvu za infrastrukturo posredoval vlogo za podaljšanje veljavnosti rudarske pravice za prihodnjih 20 let. Kot so danes sporočili iz družbe, so v vlogi podali obrazložitev glede izpolnjevanja pogojev za podaljšanje… »

Zdaj ali nikoli, pravi japonski premier Kišida

SiolNET 23.01.2023
Japonski premier Fumio Kišida je v ponedeljek obljubil, da bo sprejel nujne ukrepe za boj proti upadajoči stopnji rodnosti v državi, in dejal, da v eni najstarejših družb na svetu bijejo plat zvona. Japonska je v zadnjih letih poskušala spodbuditi… »

Zgodba se ponavlja: selfi sredi primorske avtoceste

SiolNET 23.01.2023
Na žalost gre za znan prizor, nad katerim smo se pred dnevi že zgražali, zdaj pa se je podobno zgodilo na primorski avtocesti med Razdrtim in Postojno. Neznanec je sredi močnega sneženja, ko so vozila stala v koloni, brezbrižno stopil iz vozila in… »

Nov potrjen primer kršitve nasprotja interesov

Delo 23.01.2023
Upravno sodišče je pritrdilo ugotovitvam KPK, da se je izolski občinski svetnik znašel v nasprotju interesov, ko je glasoval sam zase. Upravno sodišče je pritrdilo ugotovitvam Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), da se je izolski občinski… »

Zunanji ministri EU-ja za nadaljevanje pritiska na Črno goro v zvezi z ustavnim sodiščem

RTV Slovenija 23.01.2023
Zunanji ministri članic EU-ja so se po besedah Tanje Fajon na srečanju v Bruslju strinjali, da je treba nadaljevati izvajanje pritiska na Črno goro, da bi imenovala manjkajoče ustavne sodnike in izšla iz globoke politične in institucionalne krize. V… »

Mladoletnici s sankami ni uspelo zavreti, z njo je hudo

Slovenske novice 23.01.2023
Zgodilo se je na zasebnem zemljišču. Na smučišču na območju PP Slovenska Bistrica se je včeraj popoldne poškodoval 59-letni smučar. Med vijuganjem je padel in se huje poškodoval. Na PU Maribor so bili obveščeni o poškodovani mladoletni osebi… »

Torkova prekinitev dela na RTV SLO prestavljena, pogajanja se nadaljujejo

RTV Slovenija 23.01.2023
V. d. generalnega direktorja RTV SLO Andrej Grah Whatmough je pogajalski skupini stavkovnega odbora predlagal nadaljevanje pogajanj in nov stavkovni sporazum, po tem, ko je skupina prestavila zaostrovanje stavkovnih aktivnosti. Novinarski sindikati… »

Ustavno sodišče zavrnilo zahtevo SDS in NSi

SiolNET 23.01.2023
Ustavno sodišče je zavrnilo zahtevo za začasno zadržanje zadnje novele zakona o dohodnini, ki jo je skupaj z zahtevo za oceno ustavnosti konec lanskega leta vložila skupina poslancev SDS in NSi. Je pa soglasno sklenilo, da bo zadevo obravnavalo… »

Legenda udarila po mizi zaradi Đokovića: "To bi bila sramota!"

Zurnal24 23.01.2023
Legendarni Tommy Haas je mnenja, da bo velika sramota, če ameriške oblasti ne bodo dovolile Novaku Đokoviću igrati v ZDA. Direktor teniškega turnirja v Indian Wellsu Tommy Haas je dejal, da bi bila sramota, če srbski zvezdnik Novak Đoković v tem… »

Šef Bidnovega kabineta zapušča vlado

Mladina 23.01.2023
Ron Klain naj bi se kmalu poslovil od svojega položaja. Šef kabineta vlade predsednika ZDA Joeja Bidna Ron Klain naj bi se kmalu poslovil od svojega položaja, so v nedeljo na podlagi neimenovanih virov iz Bele hiše poročali New York Times in nekateri… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem