Slovenija arhiv novic 23.01.2023

Zgodovinski nauki za prihodnost

Dnevnik 23.01.2023
Ko sta včeraj nemška in francoska vlada sedli k skupni seji ob 60. obletnici podpisa elizejskega sporazuma, s katerim sta državi manj kot dve desetletji po koncu druge svetovne vojne pokopali stoletne sovražnosti, je bil to seveda dan slavja. Ne bi… »

ZAČELA SE JE AKCIJA OPAZOVANJA PTIC: Kdor želi sodelovati, si mora vzeti le pol ure v tednu

Regional 23.01.2023
Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije tudi letos organizira opazovanje ptic, ki se pozimi pojavljajo v naseljih. Kdor želi sodelovati, naj ta teden pol ure opazuje ter beleži vrste in število opaženih ptic. V pomoč je spletna stran… »

Prepoved vzreje nekaterih pasem psov in mačk

Mladina 23.01.2023
Nizozemska vlada želi prepovedati vzrejo in lastništvo nekaterih pasem psov in mačk, ki imajo zaradi svojih telesnih značilnosti hude zdravstvene težave. Nizozemska vlada želi prepovedati vzrejo in lastništvo nekaterih pasem psov in mačk, ki imajo… »

"Pri enem vozičku lahko prihranimo tudi sto evrov ali več"

Zurnal24 23.01.2023
Hrvaški kupci so po vstopu sosednje države v schengensko in evrsko območje v iskanju cenejših nakupov tudi minuli konec tedna napolnili brežiške trgovine. Trgovci so jih veseli, na brežiški občini pa se nadejajo tudi večjega turističnega… »

Zdravko Mamić kazensko ovaden, zaradi dolgov prodal družinsko vilo v Zagrebu

24ur 23.01.2023
Nekdanji svetovalec hrvaškega nogometnega kluba Dinamo in športni agent Zdravko Mamić je za šest milijonov evrov prodal vilo v Zagrebu, da je poplačal svoj dolg do poslovneža Renata Koraća, piše hrvaški časnik Jutarnji list. Člani Dinama so… »

Naročniki, prepričani, da so oškodovani, s tožbo zoper A1

Zurnal24 23.01.2023
Skladno z napovedmi je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti 52,3 milijona evrov vložil kolektivno tožbo zoper operaterja A1 Slovenije. VZMD je kolektivno tožbo že konec… »

Erdogan volitve v Turčiji sklical za 14. maj

Primorske 23.01.2023
Predsedniške in parlamentarne volitve v Turčiji bodo potekale 14. maja, mesec dni prej, kot je bilo prvotno načrtovano, je v nedeljo sporočil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Spremembo datuma volitev je podprla tudi opozicija, poroča… »

Pogajanja se še niso začela, vlada sindikatom predstavila analizo stanja

RTV Slovenija 23.01.2023
Vladna stran je sindikatom javnega sektorja predstavila analizo stanja na področju plačnega sistema v javnem sektorju, pa tudi širši javnofinančni pogled. Pogajanja se še niso začela, saj se mora vlada najprej opredeliti do izhodišč za reformo… »

Prva kolajna za Slovenijo na zimskem Ofemu, Nika Prevc zlata

Primorske 23.01.2023
Slovenska reprezentanca je na Olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) 2023 v italijanski Furlaniji Julijski Krajini osvojila prvo kolajno. Smučarska skakalka Nika Prevc je v Planici, kjer potekajo tekme v smučarskih skokih, zmagala na posamični… »

Nogometni velikan ostal brez službe

Zurnal24 23.01.2023
Lampard je ostal brez službe pri Evertonu. Angleški nogometni prvoligaš Everton je odpustil trenerja Franka Lamparda. Klub se je po porazu v zadnjem krogu proti West Hamu znašel na predzadnjem mestu premier lige. #EFC can confirm that Frank Lampard… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem