Slovenija arhiv novic 23.01.2023

Blondinka z osmimi nominacijami za maline, Tom Hanks s tremi

Primorske 23.01.2023
Blondinka, Netflixov biografski film o Marilyn Monroe, ima skupno osem nominacij za maline; med drugim za najslabši film ter režijo in scenarij. Z oskarjem nagrajeni ameriški igralec Tom Hanks pa se letos ponaša s kar tremi nominacijami za zlate… »

DVE AKCIJI GORSKIH REŠEVALCEV: "Gore ne izbirajo med izkušenimi in neizkušenimi" (FOTO)

Regional 23.01.2023
V soboto sta potekali dve reševalni akciji gorskih reševalcev. Na severni strani Uršlje gore, v žlebu, levo od Velike Šmohorice, na nadmorski višini 1600 m, se je sprožil plaz. Zaradi obremenitve smučarja z lastno težo, se je sprožil kložasti… »

OBVESTILO: Popolna zapora mostu

Gorenjski utrip 23.01.2023
Občina Kranj nas je obvestila o popolni zapori mostu čez Savo! Popolno zaporo lahko pričakujete od 31. januarja 2023. Obvestilo objavljamo v celoti. Mestna občina Kranj je novembra lani začela pripravljalna dela na mostu čez Savo na Ljubljanski… »

"Dvoživka" brez SP v smučanju, na SP v deskanju še upa

SiolNET 23.01.2023
Češka smučarka in deskarka Ester Ledecka zaradi poškodbe ne bo mogla nastopiti na bližnjem svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Franciji. V taboru češke zvezdnice so upali, da bo nared do največjega smučarskega tekmovanja v sezoni, a se je… »

Pakistan prizadel obsežen izpad električne energije

Dnevnik 23.01.2023
V Pakistanu je danes prišlo do obsežnega izpada električne energije, ki je prizadel večino od približno 220 milijonov prebivalcev države, je sporočilo pakistansko ministrstvo za energijo. Popravljalna dela so že v teku, oskrba z elektriko pa naj… »

Los Angeles dosegel pomembno zmago v Chicagu

Dnevnik 23.01.2023
Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL v gosteh ugnali Chicago z 2:1 in osvojili novi pomembni točki v boju za končnico. S 26. zmago v sezoni so se po treh zaporednih porazih vrnili na peto mesto na zahodu. Ekipa iz Kalifornije je na seriji gostovanj… »

Tabor v 24 urah pripeljal tri okrepitve

SiolNET 23.01.2023
Nogometni klub Tabor Sežana je v zadnjih 24 urah v svoje vrste pripeljal tri nove nogometaše. Po 22-letnem vezistu Žanu Beširju, ki ga je Kraševcem posodil Koper, in devetnajstletnem levem bočnem Mihi Kompanu Brezniku, ki bo v Sežani igral kot… »

Na letališču Berlin Brandenburg v sredo zaradi stavke odpovedani vsi poleti

Dnevnik 23.01.2023
Na letališču Berlin Brandenburg bodo v sredo zaradi stavke osebja odpovedali vse polete, kar bo prizadelo okoli 35.000 potnikov. Sindikat Verdi želi s stavko doseči zvišanje plač in dolgoročnejše pogodbe za delavce. Sindikat pričakuje, da bo… »

Agresivnega gosta iz Romunije izgnali iz države

Goriški portal 23.01.2023
V enem izmed lokalov na Sežanskem je v soboto zvečer razgrajal 41-letni gost iz Romunije, ki je nadlegoval goste. Posredovati so morali policisti, a se agresivni Romun zanje mi zmenil in se ni želel umiriti, zato so mu odredili pridržanje. 41-letnika… »

Spotify bo odpustil šest odstotkov zaposlenih

Dnevnik 23.01.2023
Švedski ponudnik storitve za pretočno predvajanje glasbe Spotify bo odpustil šest odstotkov zaposlenih, kar pomeni okoli 600 delavcev. Kot so danes pojasnili v družbi, so bili pri naložbah preveč ambiciozni in so prehitevali rast prihodkov. Gre za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem