Slovenija arhiv novic 27.01.2023

Napad v celjski bolnišnici: zaradi stresa zaposleni doživel infarkt

SiolNET 27.01.2023
V Splošni bolnišnici (SB) Celje je razburjen bolnik v sredo poškodoval dva zaposlena. Enemu je lažje poškodoval roko, drugemu je s čelnim udarcem zlomil nos. "Zaradi stresa ob napadu pa je eden od zaposlenih doživel infarkt," je na današnji… »

Zadnje novice iz Dallasa: Gre za lažji zvin Dončićevega gležnja

24ur 27.01.2023
Trener Dallasa je po zmagi nad moštvom Phoenix Suns v ligi NBA podal nekaj informacij glede vnovične poškodbe Luke Dončića. Novinarje je pomiril z besedami, da je bil po tekmi videti zadovoljen, a da bo o stanju njegovega gležnja več znano v… »

Erik Brecelj: Sistem zdravstvenega varstva je težko kopirati po vzoru drugih držav

RTV Slovenija 27.01.2023
Že prihodnji četrtek naj bi skupina za primarno raven predstavila predloge za reorganizacijo primarnega zdravstva, kjer je trenutno največ težav, je za Odmeve dejal Erik Brecelj, vodja strokovnega sveta za zdravstvo, ki se je sešel na prvi seji… »

Po napadu v Vzhodnem Jeruzalemu in sedmih žrtvah novo streljanje. Vojska še krepi prisotnost.

RTV Slovenija 27.01.2023
V streljanju pred sinagogo na obrobju Jeruzalema je bilo v petek ubitih sedem ljudi. Napad se je zgodil v okupiranem vzhodnem delu mesta dan po smrtonosni izraelski raciji v Dženinu na okupiranem Zahodnem bregu. Medtem se je zgodil nov napad. Več… »

Ugrabitev v Izoli: neznanci so ga s silo stlačili v avto

Slovenske novice 27.01.2023
Zgodilo se je popoldne, na srečo ugrabljenega je dogodek nekdo videl in o tem obvestil policijo. V petek, 20. 1., so v Kopru ugrabili občana, so za slovenskenovice.si potrdili na Policijski upravi Koper. Policisti so v popoldanskih urah prejeli… »

Dr. Jelena Juvan: “Zelo daleč smo še od tega, da bi govorili, kako se bo spopad končal”

Primorske 27.01.2023
Tanki, ki jih bodo zahodne zaveznice poslale Ukrajini, imajo velik simbolni pomen: kažejo pripravljenost Zahoda, da Ukrajini pomaga z vsemi sredstvi, pravi dr. Jelena Juvan. Tanki, ki so doslej veljali za oborožitev preteklosti, so se s to vojno vrnili… »

Nad delom države spet sneži

Zurnal24 27.01.2023
Sneg naj bi občasno naletaval še vso noč. Na vzhodu države naletava sneg. Sneži tako na območju Mislinje, Radelj ob Dravi, pa tudi v Črni na Koroškem in v Pragerskem, je razvidno s kamer, nameščenih ob cestah. Agencija za okolje napoveduje, da… »

Zpiz: Januarske pokojnine bodo nižje, kot so bile novembra in decembra

RTV Slovenija 27.01.2023
Zpiz je pred izplačilom pokojnin za januar opomnil, da bodo zneski znova nižji. Pokojnine in invalidska nadomestila so bili namreč novembra in decembra 4,5 odstotka višji na podlagi zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev… »

Auschwitz ni padel z neba

Slovenske novice 27.01.2023
Na današnji dan pred 78 leti je namreč sovjetska Rdeča armada osvobodila nemško nacistično koncentracijsko taborišče Auschwitz-Birkenau. Svet se danes spominja žrtev holokavsta. Na današnji dan pred 78 leti je namreč sovjetska Rdeča armada… »

Pri 28-letniku večja količina droge

Slovenske novice 27.01.2023
V občini Miren - Kostanjevica so opravili hišno preiskavo. Našli so 82 sadik konoplje, posušeno travo in druge dokaze. Policisti so v enem od naselij v občini Miren - Kostanjevica potrkali na vrata 28-letnika in opravili hišno preiskavo. Zasegli so… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem