Slovenija arhiv novic 27.01.2023

Za izboljšanje povezljivosti letalskim prevoznikom na voljo subvencije

24ur 27.01.2023
DZ je s 57 glasovi za in nobenim proti sprejel zakon o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti, ki predvideva dodelitev subvencij prevoznikom za vzpostavitev dodatnih linij iz Slovenije. Pomoč mora odobriti še Evropska komisija, prav tako… »

Z izrekom kazni tudi formalno konec 13 let dolgega procesa

Dnevnik 27.01.2023
Po trinajstih letih kazenskega pregona zaradi očitkov trgovanja z drogo se je včeraj z obsodilno sodbo končalo sojenje v zadevi Balkanski bojevnik. Sodnica je izrečene kazni v višini že prestanih dni v zaporu ocenila za povsem primerne. Nikogar ob… »

Gorazd Štangelj: Zaradi žene in hčerke sem še vedno mlad

Delo 27.01.2023
Nekdanji novomeški kolesarski as je ob srečanju z abrahamom v polnem zagonu. V nadaljevanju preberite: Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič so osvojili kolesarski svet, vendar so bili pred njimi tisti, ki so jim pokazali in odprli pot na… »

Traktor pokopal domačina

Primorske 27.01.2023
V četrtek zvečer, okoli 18.30, so proti Montinjanu, majhni vasici med Marezigami in Vanganelom, hiteli policisti, gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči. V vasi se je prevrnil traktor, pod katerim je ostal ujet domačin. MONTINJAN > Gasilci… »

Mladi športniki zbirajo odličja

Gorenjski glas 27.01.2023
Planica – V soboto se je s slavnostnim odprtjem v Trstu začel zimski Olimpijski festival evropske mladine, ki ga organizira Furlanija - Julijska krajina, poteka pa tudi pri nas v Planici. Na njem Slovenijo zastopa 47 mladih športnikov in športnic, ki… »

Upravno sodišče v tožbi glede gradnje kanalizacijskega kanala C0 prikimalo društvu Alpe Adria Green

RTV Slovenija 27.01.2023
Društvo Alpe Adria Green je po odločitvi upravnega sodišča lahko stranka v postopku za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za del kanala C0 med Črnučami in Brodom v Ljubljani. Zadevo je zato vrnilo v ponovni postopek. Ker Agencija RS za okolje… »

Špela, poleg!

Delo 27.01.2023
Reks, Runo, Medo, Nero, Pika, Muri, Lord in Tačka so odšli na smetišče pasje zgodovine. Antično reklo nomen est omen še velja, zato ni čudno, da si bodoči starši dneve in noči razbijajo glavo s tem, kako bodo poimenovali novega družinskega… »

Ogromen del amazonskega pragozda degradiran zaradi suše in dejavnosti človeka

RTV Slovenija 27.01.2023
Več kot tretjina pragozda v Amazoniji, največjega na svetu, je degradirana zaradi suše in dejavnosti človeka, za zaščito tega ključnega ekosistema pa je nujno takojšnje ukrepanje, so opozorili znanstveniki. Škoda v pragozdu, ki sega na ozemlje… »

Proti "militarizaciji" festivala: peticija v Italiji nasprotuje nagovoru Zelenskega na Sanremu

RTV Slovenija 27.01.2023
Prihajajoči glasbeni festival Sanremo naj bi se končal tudi z nagovorom ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega. Temu pa nasprotuje peticija, ki so jo podpisali tudi italijanski umetniki. Ta poudarja, da se glasba ne sme mešati z vojno… »

Živila tik pred iztekom roka uporabnosti znižana do 70 odstotkov

SiolNET 27.01.2023
Živilom tik pred iztekom roka uporabnosti trgovci znižajo ceno, da bi jih prodali in se izognili zavrženi hrani. Kupci bi morali še isti dan porabiti šestino pregledanih izdelkov, med njimi je bilo največ mesa in mesnih izdelkov, so zapisali v ZPS… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem