Slovenija arhiv novic 27.01.2023

Ustavno sodišče razveljavilo zakonsko določbo, ki omogoča podaljšanje koncesije za zdravstveno dejavnost

Primorske 27.01.2023
Ustavno sodišče je razveljavilo določbe zakona o zdravstveni dejavnosti, ki omogočajo možnost podaljšanja podeljene koncesije za opravljanje javne službe. Do nove zakonske ureditve bo, kot je v odločbi odločilo ustavno sodišče, po izteku… »

Ukom in STA podpisala pogodbo za financiranje javne službe v letu 2023

RTV Slovenija 27.01.2023
Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Igor Kadunc in v imenu vlade v. d. direktorica urada vlade za komuniciranje (Ukom) Petra Bezjak Cirman sta podpisala pogodbo za financiranje javne službe STA-ja v letošnjem letu. Vrednost pogodbe je v… »

Smučar huje poškodovan, vanj naj bi se zaletel drug smučar

24ur 27.01.2023
Policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo primer hudo poškodovanega smučarja, v katerega naj bi se zaletel drug smučar in odpeljal naprej. Po zadnjih informacijah ga še niso izsledili. Nesreča se je zgodila na smučišču na območju Slovenske… »

Đoković v zgodovinski finale, Cicipasa skoraj izdali živci

Zurnal24 27.01.2023
Dobili smo prvega moškega finalista na OP Avstralije. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je drugi finalist odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V polfinalu je s 7:5, 6:1, 6:2 po dveh urah in 20 minutah ugnal Američana Tommyja Paula… »

Kim Jo Džong: Severna Koreja bo vedno stala v istem jarku z Rusijo #vŽivo

SiolNET 27.01.2023
"Vojaška oprema, s katero se hvalita ZDA in Zahod, bo pred nepopustljivim borbenim duhom in močjo junaške ruske vojske in ljudstva sežgana na koščke," je prepričana Kim Jo Džong, sestra severnokorejskega diktatorja. Na drugi strani sveta poljski… »

SŽ Olimpija do novega poraza

24ur 27.01.2023
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 44. kroga lige ICEHL v gosteh izgubili z graško ekipo Graz99ers z 1:4 (0:2, 0:1, 1:1). V tem tednu je za slovenskim predstavnikom v najmočnejšem regionalnem tekmovanju pestro dogajanje. V torek so zeleno-beli po… »

Podjetje Secom naj bi ogoljufalo vsaj 91 kupcev

24ur 27.01.2023
Pravna oseba z območja PU Novo mesto, ki se je ukvarjala z dobavo in vgradnjo stavbnega pohištva, je osumljena storitve več kaznivih dejanj poslovne goljufije. Kriminalisti so ugotovili, da je bilo s storitvijo kaznivih dejanj oškodovanih najmanj 91… »

V roku nekaj ur kar trije plazovi: v nevarnosti dve hiši, zasulo tudi avtomobil

Slovenske novice 27.01.2023
Gasilci so imeli polne roke dela. Ob 11.21 se je v naselju Rogoznica, občina Lenart, v bližini stanovanjske hiše sprožil zemeljski plaz, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Selce so plazišče v dolžini okoli 50 metrov prekrili s… »

79 izobražencev podpisalo ostro pismo proti vladnim čistkam v podjetjih, medijih in kulturnih ustanovah

Nova 24TV 27.01.2023
Golobova vlada se je znašla pod plazom kritik. (Foto: STA) Ostro odprto pismo proti ravnanju vlade je podpisalo 79 izobražencev. Pismo so poslali, ko je vlada danes serijo političnih čistk v podjetjih in medijih nadaljevala s predčasno odstavitvijo… »

Česa takega pa še ne: policija išče moškega, ki je klical na Brnik in zahteval to

Slovenske novice 27.01.2023
Nepridiprav je zaposlenim tudi grozil. Policisti so bili v četrtek ob 11.05 obveščeni o anonimnem telefonskem klicu na telefonsko številko podjetja na območju Letališča Jožeta Pučnika na Brniku. Iz vsebine klica je bilo zaznati izsiljevanje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem