Slovenija arhiv novic 13.03.2023

Anketa / Delež negativnih ocen Golobove vlade prvič presegel pozitivne

Mladina 13.03.2023
Med strankami še vedno na prvem mestu Gibanje Svoboda, med politiki pa sta najbolj priljubljena predsednica republike Nataša Pirc Musar in njen nekdanji predsedniški tekmec Anže Logar. V marčevski anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana, je… »

V Beltincih ukinili birmanske botre: ne vera, v ospredju so darila

24ur 13.03.2023
V župniji v Beltincih po novem ni več birmanskih botrov. Ukinili so jih, ker ne izpolnjujejo svoje vloge. Mladega človeka pogosto ne podpirajo na poti vere. Poleg tega so pri iskanju botrov velikokrat v ospredju visoka pričakovanja glede daril. V… »

Kitajski premier opozoril na težave pri doseganju cilja rasti, pozval k sodelovanju z ZDA

Dnevnik 13.03.2023
Kitajski ljudski kongres je danes potrdil cilj gospodarske rasti pri približno petih odstotkih, a je novi kitajski premier Li Qiang posvaril, da tega ne bo enostavno doseči. Ob zaključku teden dni trajajočega zasedanja kongresa je bil v luči napetih… »

Univerza bo spremenila diskriminatorne pogoje

Delo 13.03.2023
Dijaki s poklicno maturo in petim predmetom se bodo še dve leti lahko vpisovali na fakultete kot prej. Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič je danes podpisal sklep o dopolnitvi razpisa in podaljšanju roka za vpis v dodiplomske… »

Svet izraelskih otrok in mladostnikov, prežet z mislijo na vojsko in vojno, ki ju zavračajo

RTV Slovenija 13.03.2023
V tekmovalnem programu 25. Festivala dokumentarnega filma je tudi dokumentarec Nedolžnost. Izraelski režiser Guy Davidi se skozi film poglobi v življenja mladih v svoji domovini, ki jim država pri 18 letih naloži služenje obveznega vojaškega roka… »

Pretepen obležal brez zavesti

Primorske 13.03.2023
Policiste so v petek nekaj minut pred 20. uro obvestili, da pred trgovskim centrom v Kopru leži pretepen moški. Na kraju so ugotovili, da so z njim v lokalu prišli v spor trije neznanci. Eden od njih ga je udaril v glavo, nakar so pobegnili. 45-letnik… »

Konec spora: Gary Lineker se vrača v eter BBC

SiolNET 13.03.2023
Spor med britansko medijsko hišo BBC in uglednim nogometnim voditeljem Garyjem Linekerjem je končan. Kot so danes sporočili z britanske javne televizije, se bo nekdanji angleški nogometni reprezentant vrnil na program. Korporacija se je obenem… »

Triletnica ponesreči do smrti ustrelila svojo štiriletno sestro

24ur 13.03.2023
Iz Teksasa poročajo o tragični novici. Triletna deklica je z nabito polavtomatsko pištolo ponesreči ustrelila svojo štiriletno sestro. Slednja je na kraju dogodka umrla. "Zdi se, da gre za še eno tragično zgodbo o otroku, ki je dobil dostop do… »

Štuhčeva na treningu tik za najboljšimi

SiolNET 13.03.2023
Francozinja Laura Gauche je bila najhitrejša na prvem treningu za zadnji smuk sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. V andorskem Soldeuu je za 39 stotink sekunde ugnala Avstrijko Nino Ortlieb, za 58 stotink pa je bila hitrejša od Švicarke… »

Digitalizacija zdravstva: nacionalni eKarton, samoodločanje pacientov o podatkih ...

RTV Slovenija 13.03.2023
Na ministrstvu za zdravje so pripravili in uskladili predlog zakona o digitalizaciji zdravstva. Želijo enotnost in povezljivost podatkov v nacionalnem eKartonu, želijo večjo zasebnost in večjo moč pacientov pri samoodločanju o svojih podatkih. "Na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem