Slovenija arhiv novic 13.03.2023

[Video] Pariz: Francoska policija nad nasilne protestnike

Nova 24TV 13.03.2023
Protesti v Franciji (foto: sta) Francoski senat je v soboto zvečer potrdil pokojninsko reformo, proti kateri že več dni potekajo množični protesti. Pristojni odbor bo zdaj pripravil končni predlog novega zakona, o katerem bosta nato glasovala senat… »

Sindikat družinskih zdravnikov: Preseči moramo logiko tekočega traku

RTV Slovenija 13.03.2023
Sindikat zdravnikov družinske medicine Praktikum se je ostro odzval na idejo, da bi dvignili mejo za opredeljevanje bolnikov. "Vprašati se moramo, kaj si kot družba želimo? Zdaj imamo v družinski medicini slabo dostopen tekoči trak," so poudarili… »

Ameriška zvezna vlada rešuje vlagatelje bank SVB in Signature bank

Dnevnik 13.03.2023
Ameriška zvezna vlada se je v nedeljo zvečer odločila, da bo pogasila požar, ki je nastal po propadu Silicon Valley Bank (SVB) in potem še Signature Bank, preden se začne panični naval še na druge ameriške banke. Zvezna vlada je obljubila, da… »

Če se ne naročite, boste lahko čakali več ur

Zurnal24 13.03.2023
Na Upravni enoti Ljubljana vse uporabnike upravnih storitev pozivajo, naj se za obisk na upravni enoti predhodno naročijo. Na Upravni enoti Ljubljana pozivajo k naročanju strank. Prednost imajo namreč naročene stranke, nenaročeni pa morajo počakati… »

Inšpekcija na koroški kmetiji razkrila poginulo govedo, trpljenje živali in več kršitev

24ur 13.03.2023
Uradni veterinar inšpekcije Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v nadzoru na kmetiji v naselju Podgora nad Kotljami odkril osem poginulih glav goveda, zelo slabe higienske razmere v hlevu in več drugih kršitev. Odredil je… »

Zagon investicijskega cikla v lesni panogi

Delo 13.03.2023
Skupaj sta ministrstvi s 37 milijoni evrov spodbudili investicijski cikel v slovenski lesnopredelovalni industriji za 85 milijonov evrov. Minister za gospodarstvo Matjaž Han ter minister za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer sta podpisala še… »

Upravni odbor Prešernovega sklada še ta mesec o nagradi Svetlani Makarovič

Mladina 13.03.2023
Na seji bodo predstavili pismo umetnice, ki ga je naslovila na predsednika upravnega odbora. Upravni odbor (UO) Prešernovega sklada se bo še ta mesec seznanil s pismom Svetlane Makarovič, ki ga je naslovila na predsednika UO Jožefa Muhoviča. Kot je… »

Tako bi vlada olajšala zaposlovanje tujcev

Zurnal24 13.03.2023
Številne spremembe za tujce v Sloveniji. Vlada je na današnji dopisni seji sprejela predlog zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, so sporočili z Urada vlade RS za komuniciranje. Državnemu zboru so ga v obravnavo poslali po nujnem… »

Furs opozarja: Pazljivo pri odpiranju podjetij v BiH

SiolNET 13.03.2023
Posameznik, ki se odloči za odprtje podjetja v BiH, se mora prepričati, da ne sodeluje v davčni utaji, opozarja finančna uprava (Furs). Dodajajo, da davčni svetovalci stranke pogosto prepričujejo, da gre zgolj za davčno optimizacijo, Furs pa… »

Umrl je legendarni Melesio #foto

SiolNET 13.03.2023
Kot poročajo mehiški mediji, je v 98. letu starosti umrl mehiški igralec Ignacio Lopez Tarso, ki smo ga najbolj poznali po vlogi tepčka Melesia v telenoveli Esmeralda. Svoj 98. rojstni dan je praznoval januarja letos, po poročanju mehiških medijev… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem