Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Credit Suisse pod velikim pritiskom trga

Dnevnik 15.03.2023
Delnice druge največje švicarske banke Credit Suisse so v današnjem trgovanju potonile. Predsednik uprave banke Axel Lehmann ob tem miri trg, da banka ne potrebuje državne pomoči, francoska predsednica vlade Elisabeth Borne pa je švicarske oblasti… »

Zaradi domnevno oboroženih moških evakuirali nakupovalno središče v Gradcu

Dnevnik 15.03.2023
Avstrijska policija je popoldne zaradi poročil o dveh oboroženih moških evakuirala nakupovalno središče Murpark v Gradcu in zaprla vse dovozne ceste do njega. Policija je na Twitterju potrdila, da so objekt preiskali, a v njem niso našli oboroženih… »

Občina išče novega gostinca v obmorskem parku v Žusterni

Primorske 15.03.2023
Mestna občina Koper je na svojih spletnih straneh objavila javni razpis za oddajo javne površine za opravljanje gostinske dejavnosti na območju med ustjem Badaševice in Žusterno. KOPER > Predmet oddaje je posebna uporaba javne površine v velikosti… »

Na FDF-ju tudi o planetu, ki se utaplja v odpadkih

RTV Slovenija 15.03.2023
Na Festivalu dokumentarnega filma gostuje novi film Nikolausa Geyrhalterja, ki se je v prepoznavnem slogu – v sliki in brez komentarja – posvetil smetem, ki se v izjemnih količinah kopičijo po vsem svetu. Napori, da bi jih odstranili, so Sizifovo… »

Goranu Ilikiću znižali kazen za umor žene s 25 na 23 let zapora

RTV Slovenija 15.03.2023
Goranu Ilikiću, ki je v začetku leta 2021 v Kamniku do smrti zabodel ženo, s katero sta bila v razveznem postopku, so višji sodniki znižali kazen s 25 na 23 let zapora. Kot poroča Dnevnik, Ilikićevi obrambi ni uspelo doseči ponovljenega sojenja… »

Španski Inditex, tudi lastnik Zare, z rekordnim dobičkom

SiolNET 15.03.2023
Španski tekstilni velikan Inditex, ki ima med drugim v lasti verigo trgovin z modnimi oblačili Zara, je imel lani rekordnih 4,1 milijarde evrov čistega dobička, kar je 27 odstotkov več kot leta 2021, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Rekordni… »

PRETRESLJIV UMOR 12-LETNICE: Njena najboljša prijateljica naj bi mlajšo vrstnico prepričevala, naj jo ubije

Regional 15.03.2023
Že včeraj smo poročali o grozljivem zločinu, ki se je zgodil v nemškem kraju Freudenbergu, ko so našli truplo 12-letne Luise, umora pa sta osumljeni njeni vrstnici. Motiv naj bi bil maščevanje. Luisa iz Freudenberga je soboto preživela s svojo… »

Jugovzhod Turčije po potresih prizadele še smrtonosne poplave

RTV Slovenija 15.03.2023
Območja na jugozahodu Turčije, ki jih je februarja prizadel uničujoč potres, so zdaj doletele še poplave. Umrlo je najmanj 13 ljudi, številne pogrešajo. Oblasti opozarjajo, da bo zaradi obilnih padavin število žrtev verjetno še naraslo. V regiji… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 15.03.2023
Sodni izvedenec medicinske stroke, ki so ga zaslišali na sojenju Postojnčanki, obtoženi uboja svojega partnerja, je povedal, da obtoženkin zagovor “meji na nemogoče”. Obtoženka je namreč v svojem zagovoru povedala, da se je branila pred… »

Harveyju Weinsteinu ne bodo še enkrat sodili za obtožbe, ki so razdelile porotnike

RTV Slovenija 15.03.2023
Losangeleški tožilci ne bodo vnovič vložili obtožnice proti nekdanjemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu, ki je bil decembra obsojen zaradi posilstva in spolnega napada na žensko. Glede obtožb drugih dveh žensk se porotniki niso mogli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem