Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Slovenija spada v svetovni vrh po številu uspešnih zunajtelesnih oploditev

RTV Slovenija 15.03.2023
Slovenija je v svetu vodilna po zunajtelesnih oploditvah. Pri nas je tako spočetih pet odstotkov otrok ali skoraj tisoč letno. Ob 40. obletnici prve uspešne tovrstne zanositve pri nas je ljubljanski UKC odprl priložnostno razstavo. Vodja kliničnega… »

Aleksandra Čeferina pozivajo k izključitvi Belorusije

SiolNET 15.03.2023
Več kot 100 evropskih poslancev je v pismu predsednika Evropske nogometne zveze Uefe, Slovenca Aleksandra Čeferina pozvalo, naj iz kvalifikacij za prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto izključi belorusko reprezentanco. Med več kot… »

V Piranu bodo čistilki zaposlili za polni delovni čas

Delo 15.03.2023
Piranski občinski svetniki so ob sprejetju letošnjega proračuna zagotovili dodaten denar za zaposlitev dveh čistilk in prekinili prakso »outsourcinga«. Na četrti redni seji občinskega sveta Občine Piran so svetniki sprejeli proračun za leto… »

Zaradi orkanske burje alarm za skoraj celotno Hrvaško

SiolNET 15.03.2023
Na Hrvaškem danes težave v cestnem prometu povzroča močan veter, zaradi katerega so za vsa vozila zaprte nekatere ceste proti obali. Državni hidrometeorološki zavod je zaradi sunkov burje izdal rdeče opozorilo za Dalmacijo, vetrovno vreme pa… »

Kopitar znova z razlogom za veselje

SiolNET 15.03.2023
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL dosegli 39. zmago v sezoni, potem ko so v domači dvorani s 5:2 premagali New York Islanders. Slovenski as Anže Kopitar je sodeloval pri drugem golu Kraljev, na ledu pa prebil slabih 21 minut in v tem času v… »

Celjani po podaljšku izločili Velenjčane, Ormožani presenetili Trebanjce

SiolNET 15.03.2023
Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja rokometnega pokala Slovenije. V pokalnem posladku so Celjani s 33:31 po podaljšku premagali branilce lovorike Velenjčane, rokometaši Ormoža so po hudem boju in podaljšku izločili Trebanjce… »

PREKLIC ISKANJA: 17-letno Urško našli, z njo je vse v redu

Regional 15.03.2023
Policija je preklicala iskanje pogrešane 17-letne Urške Primožič iz Kranja. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so jo našli, z njo pa je vse v redu.… »

OBSOJENA VODILNA ČLANICA SKUPINE MAFIJSKIH DRUŽIN: "Malo" so prijeli na letališču, ko je skušala oditi na obisk hčerke

Regional 15.03.2023
Italijansko sodišče v Neaplju je 71-letno Mario Licciardi danes obsodilo na skoraj 13 let zapora zaradi vodenja mafijske združbe Camorra. Licciardi, ki je znana kot "mala" zaradi drobne postave, so prijeli avgusta 2021 na rimskem letališču, ko je… »

Rop v Domžalah: Osumljenec, ki je prodajalki zagrozil z ostrim predmetom, kmalu po ropu prijet

Domžalec 15.03.2023
Včeraj, nekaj minut pred 20. uro je v eni izmed trgovin na območju Domžal prišlo do ropa, kjer je storilec stopil v prodajalno, prodajalki zagrozil z ostrim predmetom ter zahteval denar. Nadaljnje dejanje so mu preprečili ostali zaposleni, osumljenec… »

Od danes niso več obvezne, ampak ...

Zurnal24 15.03.2023
Skladno z zakonom o varnosti cestnega prometa od danes zimska oprema na motornih vozilih ni več obvezna, tako lahko zimske pnevmatike zamenjamo z letnimi, v primeru da vremenske razmere to dopuščajo. Kljub temu na AMZS opozarjajo, da smo lahko tudi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem