Slovenija arhiv novic 15.03.2023

ESG: vzajemni skladi ob zasledovanju donosov upoštevajo tudi trajnostna tveganja

Finance.si 15.03.2023
Večina podskladov Generali Krovnega sklada zdaj presoja tudi trajnostne vplive svojih naložb V zadnjem času vse bolj stopajo v ospredje trajnostna, tako imenovana ESG-merila, ki upoštevajo okoljske, družbene in upravljavske standarde poslovanja… »

Brezplačen vodnik po korakih: Kako trgovati s cenami delnic

Finance.si 15.03.2023
Največja svetovna podjetja ob koncu vsakega četrtletja, štirikrat na leto, objavijo poslovne rezultate, ti pa odločilno vplivajo na gibanje vrednosti delnic. Ko vlagatelj pogleda finančna poročila podjetja, ponavadi vedno upošteva tri dejavnike. To… »

Volitve na Nizozemskem: Kmečki punti preraščajo v močne politične stranke

Nova 24TV 15.03.2023
Vodja nizozemskega gibanja kmet-državljan (nizozemsko: BoerBurgerBeweging, BBB) Caroline van der Plas (foto: epa) Nizozemski volivci so se v sredo odpravili na volišča na ključnih regionalnih volitvah z novo stranko jeznih kmetov, ki predstavlja izziv… »

Istrski kulturni center pokopan, Bogatič podpira nov kulturni dom

Primorske 15.03.2023
“Pogovarjamo se o možnostih za gradnjo novega objekta na območju kulturnega doma oziroma o novem kulturnem središču na lokaciji, ki ni ob morju, da bi objektu zmanjšali poplavno ogroženost ter stroške gradnje in vzdrževanja,” pravi novi… »

Volkswagen razkril električni avto s ceno za množice

Zurnal24 15.03.2023
Pri Volkswagnu so na velikem dogodku razkrili avto, za katerega verjamejo, da bo njihov ljudski avto za električno dobo. Razkrili so celo okvirno ceno, najavili pa so še cenejši električni avto. Volkswagen je na velikem dogodku v Hamburgu predstavil… »

Telemach kupil kabelskega operaterja v Dravogradu

Delo 15.03.2023
Telemach je na AVK priglasil prevzem družb KTV Dravograd in družbe Nakom, je razvidno iz objave na spletni strani agencije. Gre sicer za še en prevzem manjših, lokalnih ponudnikov kabelske televizije, telefonije in interneta. Ti čedalje težje… »

Naj kosilnica 2023: glasujte in se potegujte za vrhunsko kosilnico #nagradnaigra

SiolNET 15.03.2023
Lično urejen vrt, ki krasi okolico doma in vzbuja zavistne poglede sosedov, je ponos vsakega lastnika hiše. Če zelenici okrog hiše ne namenjamo redne košnje, bo hitro podivjala. Foto: Eurogarden Pred nami so dnevi, ko bomo intenzivno začeli urejati… »

Teksaško sodišče razpravlja o preklicu odobritve tablete za splav

24ur 15.03.2023
V Teksasu sodišče obravnava tožbo skupine, ki zahteva, da se tableti za splav mifepriston prekliče odobritev za uporabo. Zdravilo je odobreno že 20 let in se uporablja pri več kot polovici prekinitev nosečnosti v ZDA. Tableto mifepriston lahko… »

BMW prihodnosti (še) ne omejuje na elektriko, tudi po letu 2030

Finance.si 15.03.2023
V bližnji prihodnost bodo izpeljali pilotni projekt z vodikovo gnanim iX5 hydrogenom, prihaja tudi prvi električni kombi i5, narejen na enaki osnovi kot nova serija 5, ki prihaja oktobra.… »

BMW pričakuje mirno leto, večjih pretresov ne bo niti pri cenah

Finance.si 15.03.2023
Na letni konferenci je vodstvo nemške znamke razkrilo poslovne rezultate za lani, pričakovanja v tem in tudi v prihodnjih letih, pa tudi načrte glede razvoja znamke… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem