Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Teš 6 od sobote zaustavljen

SiolNET 15.03.2023
Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je bil v soboto zaustavljen zaradi ugotovljene netesnosti na uparjalniku kotla. Ta je bila sicer ugotovljena že nekaj časa nazaj, po zaustavitvi pa je bilo treba kotel ohladiti, ugotoviti mesto netesnosti… »

Sakure spet zacvetele rekordno zgodaj

Delo 15.03.2023
Vremenoslovci premik pripisujejo toplemu vremenu v marcu, malo pa tudi podnebnim spremembam. Pomlad je tudi letos na Japonsko prišla bolj zgodaj kot leto prej. V Tokiu so namreč že v torek naznanili začetek cvetenja češenj, deset dni prej kot… »

Reševal je Kitajsko, reševal je svet

Delo 15.03.2023
Poslovil se je kitajski zdravnik Jiang Yanyong, ki je leta 2003 ob izbruhu epidemije sarsa razgalil prikrivanje kitajskih oblasti. V starosti 93 let se kje poslovil dr. Jiang Yanyong, nekdanji kitajski vojaški kirurg, ki je leta 2003 razkril, da… »

Avstralske oblasti 13-letnega staroselskega dečka 45 dni zadrževale v samici

RTV Slovenija 15.03.2023
Avstralske oblasti so 13-letnega staroselskega dečka zaradi manjšega prekrška 45 dni zadrževale v samski zaporniški celici. Primer je razburil zagovornike človekovih pravic v Avstraliji. Dečka po imenu Jack so oblasti prejšnji teden pogojno… »

Propad dveh ameriških bank v ZDA povzročil nov ideološki razkol

Primorske 15.03.2023
V ZDA je propad bank SVB in Signature sprožil nove ideološke politične prepire. Demokrati krivijo republikance, češ da so preveč zrahljali regulacije, republikanci pa liberalcem in SVB očitajo skrb za vse drugo, razen za osnovno dejavnost. NEW YORK… »

Mladi bodo lahko Evropo znova odkrivali brezplačno

RTV Slovenija 15.03.2023
Evropska komisija mladim, ki želijo odkrivati evropsko zgodovino in njene kulturne raznolikosti, ponuja 35.000 brezplačnih železniških vozovnic. Za vozovnico se lahko potegujejo kandidati in kandidatke, rojeni med 1. julijem 2004 in 30. junijem 2005… »

Rus besnel: Šel bom na stranišče in vseeno mi je, ali mi date kazen

SiolNET 15.03.2023
Daniil Medvedjev, trenutno eden najboljših teniških igralcev, se je na turnirju v Indian Wellsu spet razburjal zaradi prepočasne igralne podlage. "To je sramota za šport. In temu pravijo igrišče s trdo podlago," je bruhalo iz ust enega najboljših… »

Odbor znova prikimal obveznemu izročanju računov

24ur 15.03.2023
Odbor DZ za finance poslancem predlaga, naj še enkrat potrdijo novelo zakona o davčnem potrjevanju računov, na katero je državni svet zaradi glob za primer neprevzema računa izglasoval odložilni veto. Tokrat bo potrebnih najmanj 46 glasov in glede… »

Bernal po poškodbi najprej proti Rogliču in Evenepoelu

Dnevnik 15.03.2023
Kolumbijski kolesar Egan Bernal se bo po poškodbi kolena vrnil na dirki po Kataloniji, je na družbenih omrežjih sporočilo njegovo moštvo Ineos Grenadiers. Od 20. do 26. marca se bo 26-letni nekdanji zmagovalec dirke po Franciji in Italiji na… »

Klopp s štirimi asi na glavo: Če pademo, bomo na lep način

Delo 15.03.2023
Real in Napoli sta na prvih tekmah stopila na prag četrtfinala, bosta tekmi le formalnost? Ancelotti ve, da je tudi Liverpool kot mačka z več življenji. V nadaljevanju preberite: Gotovo se še spomnite, kako je Liverpool pred štirimi leti na Anfieldu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem