Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Dunajska policija zaradi terorističnih groženj cerkvam danes okrepila varovanje

Nova 24TV 15.03.2023
Foto: epa Policija na Dunaju je na ulice poslala več oboroženih policistov, potem ko so obveščevalni podatki nakazali, da se načrtuje možen teroristični napad islamistov na cerkve. “Obstaja nespecifična grožnja napada na cerkve,” je tvitnila… »

Istran je umazan denar pral z nakupom bitcoinov

Necenzurirano 15.03.2023
Koprski kriminalisti so zaključili preiskavo pranja denarja. Glavno vlogo igra slovenski državljan z območja slovenske Istre. Ključna ugotovitev preiskave, ki je pripeljala do kazenske ovadbe na Specializirano državno tožilstvo: osumljeni je prek… »

Zdaj je uradno: Po 15 letih bodo vendarle dokončali ta velikanski projekt

Zurnal24 15.03.2023
Dars je po dolgotrajnih postopkih in pravnih zapletih pridobil pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo polnega priključka iz avtocestnega predora Šentvid na Celovško cesto v Ljubljani, je družba objavila na Twitterju. Po izboru izvajalca bo… »

Von der Leynova: EU mora poskrbeti za industrijo čistih tehnologij

SiolNET 15.03.2023
EU mora poskrbeti za industrijo čistih tehnologij, je danes v Evropskem parlamentu poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Do leta 2030 želi EU proizvesti vsaj 40 odstotkov potrebnih čistih tehnologij, je dejala ob napovedi, da bo… »

V Fazaneriji preobrat v dveh minutah, nov šampionski korak Olimpije

SiolNET 15.03.2023
Nogometaši Celja so bržčas zamudili še zadnji vlak, s katerim bi se vodilni Olimpiji približali na -13 in zapletli boj za naslov. Ljubljančani so derbi dobili z 1:0. Drugouvrščeni Maribor je z oslabljeno zasedbo s 3:2 zmagal pri Bravu. Radomljani… »

Odbora pozivata inšpektorata, naj glede kanala C0 ukrepata v okviru svojih pristojnosti

RTV Slovenija 15.03.2023
Odbora za notranje zadeve in za infrastrukturo sta na zahtevo poslanske skupine SDS-a razpravljala o dogajanju v povezavi z gradnjo kanala C0. Kritikam so se pridružili tudi v Levici, a SDS s pobudo za zadržanje gradnje kljub temu ni uspel. Kot je na… »

Marguč: Če je na Rogli vedno vse popolno, ne razumem, zakaj tudi ostali tega ne zmorejo

24ur 15.03.2023
Deskarji so se danes na Rogli pomerili v predzadnji tekmi te sezone, ki je bila hkrati tudi zadnja v disciplini paralelnega veleslaloma. V izločilnih bojih smo imeli Slovenci kar tri moške predstavnike, ki so bili na koncu veseli uspeha, čeprav do… »

Državna sekretarka je zavrnila očitke o zavlačevanju

Delo 15.03.2023
Investicija v jedrsko elektrarno je vsaj petkratni obseg največjih investicij do zdaj, zato si napak ne smemo privoščiti, je dejala Tina Sršen. Tina Seršen, državna sekretarka na ministrstvu za okolje, podnebje in energijo, je zavrnila navedbe… »

Na licitaciji letos rekordna količina vrednejšega lesa, a vsega niso prodali

RTV Slovenija 15.03.2023
Organizatorji 17. licitacija vrednejšega lesa so zbrali 9566 hlodov, kar je največ doslej in česar niso pričakovali, zato so morali zadnji trenutek iskati dodaten prostor, zagodlo pa jim jo je še vreme, zaradi česar so morali licitacijo prestaviti… »

Biden z novim izvršnim ukazom za več nadzora nad orožjem

24ur 15.03.2023
Ameriški predsednik Joe Biden je v kalifornijskem Monterey Parku – prizorišču enega od številnih strelskih pokolov v ZDA – podpisal izvršni ukaz za okrepitev preverjanja kupcev strelnega orožja in spodbujanje ustreznejšega hranjenja tega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem