Slovenija arhiv novic 16.03.2023

Nevarni Putinov mučeniški sindrom

Delo 16.03.2023
ZDA se sprašujejo, ali namerava Moskva stopnjevati vojno v Ukrajini. V nadaljevanju preberite: Pentagonov videoposnetek strmoglavljenja ameriškega vojaškega drona nad Črnim morjem postavlja na laž rusko zanikanje neposrednega stika z njihovim… »

Strokovna direktorica UKC Ljubljana podala odstopno izjavo

Necenzurirano 16.03.2023
Jadranka Buturović Ponikvar je po petih letih odstopila, razlogi za njeno odločitev še niso znani. Strokovna direktorica UKC Ljubljana Jadranka Buturović Ponikvar je po poročanju časnika Delo danes podala odstopno izjavo, razlogi za to odločitev pa… »

Vladne stranke proti uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem

RTV Slovenija 16.03.2023
Koalicijske stranke so v parlamentu enotno nasprotovale predlogu SDS-a o uvrstitvi Rusije med države, ki podpirajo terorizem. Resoluciji, o kateri poslanci sicer niso glasovali, so podporo izrazili v poslanski skupini predlagateljev in v NSi-ju. Odbor… »

ECB nadaljuje pot zaostrovanja denarne politike

Primorske 16.03.2023
Evropska centralna banka (ECB) nadaljuje pot zaostrovanja denarne politike. Svet ECB je danes glavne obrestne mere v evrskem območju tako dvignil šestič zapored. Kljub zadnjim pretresom na finančnih trgih jih je skladno z napovedmi zvišal za 0,5… »

Lari Gut Behrami četrtič superveleslalomski globus

RTV Slovenija 16.03.2023
Lara Gut Behrami je z zmago na zadnjem superveleslalomu sezone v Soldeuu osvojila tudi mali kristalni globus v tej disciplini. Ilka Štuhec je na zadnji tekmi v tej sezoni zasedla 22. mesto. Švicarka, ki je za vodilno Eleno Curtoni zaostajala za 19… »

Anže Lanišek zaostal le za poljskim asom Dawidom Kubackim

Delo 16.03.2023
Domžalski skakalni as je na drugi tekmi za svetovni pokal na veliki olimpijski napravi Lysgårdsbakken navdušil z odličnim drugim mestom. Na drugi tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Lillehammerju je bil najboljši Dawid Kubacki. Poljski… »

Švicarji rešujejo Credit Suisse, čakamo na odločitev ECB

Delo 16.03.2023
Švicarska centralna banka s 50-milijardno injekcijo v problematično banko, ECB pa spet odloča o podražitvi denarja v časih visoke inflacije. Švicarska centralna banka je sporočila, da bo problematični bančni velikanki Credit Suisse zagotovila 50… »

Francoska vlada pokojninsko reformo sprejela brez parlamenta

SiolNET 16.03.2023
Francoska vlada se je odločila pokojninsko reformo, ki med drugim predvideva zvišanje upokojitvene starosti z 62 na 64 let, sprejeti s pomočjo ustavnega instrumenta, po katerem lahko reformo sprejme sama. Spodnji dom francoskega parlamenta tako danes… »

Iz Petrolovega skladišča iztekla večja količina dizelskega goriva

Delo 16.03.2023
O obsegu škode na okolje je v tem trenutku še preuranjeno sklepati. Iz Petrolovega skladišča naftnih derivatov v Račah je v sredo popoldne iztekla večja količina dizelskega goriva, so za STA potrdili v družbi Petrol. O obsegu morebitne škode na… »

Neuradno: Milan M. Cvikl ovaden zaradi nasilja v družini

Zurnal24 16.03.2023
Iz neuradnih, a preverjenih virov smo izvedeli, da naj bi bil Milan Martin Cvikl, nekdanji minister, generalni sekretar Pahorjeve vlade, poslanec in član evropskega računskega sodišča, zdaj pa viceguverner Banke Slovenije, kazensko ovaden zaradi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem