Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Domžalska županja na obisku pri Društvu Verjamem vate, ki letos praznuje 10 let delovanja

Domžalec 20.05.2023
V petek, 19. maja 2023, je županja Občine Domžale, mag. Renata Kosec obiskala člane in članice Društva Verjamem vate, združenja mladih z razvojno motnjo, ki je nedavno obeležilo 10 let delovanja. Ustanoviteljici društva sta Vesna Goršek in… »

Nika Barič: Kako naj Grka poimenujem drugače kot tujca?

Delo 20.05.2023
Najboljši slovenski košarkarici očitajo besedni padec v temnejše čase zgodovine in so jo pred domačim EP zabrisali iz reprezentance. V nadaljevanju preberite: Naša z naskokom najuspešnejša košarkarica Nika Barič še ne ve, ali bo tudi v novi… »

Loreen: Kdo je osvojil srce dvakratne zmagovalke Eurosonga?

Zurnal24 20.05.2023
Srečno zaljubljena. Švedska pevka Loreen je že več let srečna z umetnikom in fotografom Charlije Ljungom, s katerim živi življenje, razpeto med Stockholmom in otokom Gotland, kjer menda živita v štiri milijone kron vredni vili, ki jo je Charli… »

Nagrada kresnik: prelomni izbor se prelamlja na pol

Delo 20.05.2023
V igri za Delovo nagrado kresnik je deset romanov, bliža se razglasitev finalistov. Izbiranje najboljšega romana preteklega leta se bliža vrhuncu. Kresnikova žirija se je še zadnjič pred 23. junijem, ko bo na Rožniku triintridesetič razglašen… »

Ti napitki bodo hit poletja!

Zurnal24 20.05.2023
Ti recepti vam bodo zagotovo osvežili vroče dni. Ali boste kmalu priredili zabavo pod toplim soncem? Potem svojim gostom ponudite okusne brezalkoholne pijače, s katerimi boste premagali poletno vročino. Zbrali smo najboljše poletne pijače, ki bodo… »

TV namigi: Normalni ljudje, Carol in Lovilec je bil vohun

Delo 20.05.2023
Nocoj tri premiere: serija, posneta po knjižni uspešnici, nežna romanca o ljubezni dveh žensk in zgodba o športniku, ki je postal vohun. Sobota, 20. maja Normalni ljudje (Premiera): TV SLO 1 ob 21.40 Normal People. Koprod., 2020. 1/12 Režija: Lenny… »

Invazija nevidnih modrih samorogov

Delo 20.05.2023
Na evropski turneji predstavljata Mick Harvey in Amanda Acevedo album duetov Phantasmagoria in Blue. V nadaljevanju preberite: Avstralski glasbenik Mick Harvey je sodeloval z raznoliko paleto glasbenikov, med njimi je najbolj znano sodelovanje z Nickom… »

Čakalne dobe: Ko je zdravljenje “v roku” na voljo le čez mejo

Dnevnik 20.05.2023
Pri 21 zdravljenjih in drugih storitvah, ki jih opravljajo v javnem sistemu, se bolniki ne morejo dogovoriti za termin v dopustnem roku. V takih primerih imajo sicer možnost zdravljenja v tujini, a odobritev vloge ni samodejna. Bolnike, ki čakajo… »

Govorjenje o državljanski vojni je megla za razkriti državni udar #komentar

Necenzurirano 20.05.2023
Je ves cirkus okrog "državljanske vojne", na katero v zadnjih dneh namiguje Janez Janša, le spuščanje megle zaradi razkritega poizkusa državnega udara na uradu za preprečevanje pranja denarja? Vohljanje za bančnimi računi "Majhen državni udar"… »

Nazaj v svoj raj

Delo 20.05.2023
Deportacija prosilcev za azil je bila začasno preprečena. Ker je ministrstvo za notranje zadeve, kljub večmesečnemu trudu in nasprotovanju nevladnih organizacij, v petek napovedalo deportacije prosilcev za azil na Hrvaško, se je včeraj zarana pred… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem