Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Zahod išče pot mimo Rusije do src Balkancev

Delo 20.05.2023
Da bi izničila ruski in kitajski vpliv, Washington in Bruselj bolj zavzeto kot kadarkoli iščeta način, kako Balkan približati EU. V nadaljevanju preberite: Brez odločne podpore Združenih držav Amerike bodo širitvene ambicije EU na Balkanu obstale… »

Zabavne ptujske počitnice 2023 – brazplačno počitniško varstvo za otroke

Spodnje Podravje 20.05.2023
Mestna občina Ptuj bo tudi letos omogočila otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje. Želja je, da otroci svoj prosti čas preživijo kakovostno, preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic. Zato tudi letos organizirajo… »

KPL do še enega posla z ljubljansko občino

Delo 20.05.2023
Vodno skulpturo v središču mesta bodo postavili za okoli 664 tisočakov, od ideje do realizacije kar osem let. V nadaljevanju preberite: Na magistratu so se sredi tedna odločili, da bo futuristično vodno skulpturo v križišču Slovenske in… »

Video: prihaja močan sunek vetra

Zurnal24 20.05.2023
Renault je razkril ime svojega prihodnjega kupejevskega športnega terenca višjega razreda. Ime mu bo rafale. Renault rafale zaokroža ponudbo modelov znamke s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech in zasnovanih na konstrukcijski osnovi CMF-CD. Po modelu… »

Argument neumnosti

Delo 20.05.2023
V financiranju investicijskih načrtov energetike lahko zeva napaka, ob kateri bo zloglasni šesti blok termoelektrarne Šoštanj videti kot skromna žepnina. V nadaljevanju preberite: Slovenija je pred zgodovinskim investicijskim ciklom v energetiki. V… »

"Pisanje ni profesija, ampak obsesija"

RTV Slovenija 20.05.2023
Razstava 94 slik Nadežde Petrović v Galeriji Božidarja Jakca v Kostanjevici na Krki, film Saše Petrovića Zbiralci perja nocoj v Kinoteki, naslednji teden predstava gledališča Dadov ─ so samo nekateri dogodki v Drugem mesecu srbske kulture v… »

BORBENA IGRA NI ZADOSTOVALA: Trebanjci za Koprčane pretrd oreh (FOTO, VIDEO)

Regional 20.05.2023
Rokometaši trebanjskega Trima so v predzadnjem krogu lige NLB premagali Koper s 30:22 (16:11). Trebanjci so dosegli načrtovano zmago in zadržali tretje mesto v ligi NLB, pred zadnjim krogom pa imajo točko manj od drugouvrščenih Velenjčanov, ki so… »

800-voltna tehnologija vse bolj razširjena

RTV Slovenija 20.05.2023
Tako kitajski proizvajalci kot Renault in Ford razmišljajo o 800-voltni arhitekturi za električna vozila, ki prinaša prednosti predvsem pri hitrosti polnjenja baterij. Po Porscheju, Audiju in Hyundaiu ter Kii se za 800-voltno arhitekturo zanimata tudi… »

Nasilje v Srbiji

Gorenjski glas 20.05.2023
Srbi in Srbija so bili v svoji zgodovini pogosto žrtve tujega nasilja, od turške okupacije do bombardiranja Nata leta 1999. Hkrati pa je ves čas navzoče nasilje v Srbiji sami, zadnja primera sta nedavna strelska obračuna …. Kultura nasilja Po… »

Novi zemljevid kolesarskih poti po Bledu

Gorenjski glas 20.05.2023
Bled – Javni zavod Turizem Bled je pripravil nov zemljevid kolesarskih poti po Bledu, ki označuje pet cestnih in pet gorskih predlogov za kolesarjenje. Zemljevid je izšel v obliki trganke, pri čemer je na eni strani zemljevid širšega območja Bleda… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem