Slovenija arhiv novic 20.05.2023

EVROPSKI DAN POMORSTVA: Dejavnost, ki je najbolj zaznamovala Evropo in zahodni civilizacijski svet

Regional 20.05.2023
20. maj je med drugim tudi evropski dan pomorstva. Evropska unija ga je razglasila leta 2008, da bi okrepila zavedanje o pomenu te dejavnosti. V EU se namreč po morju prepelje več kot dve tretjini vsega blaga. Posebnih dogodkov za obeležitev dneva v… »

Boris Johnson bo še osmič postal oče

RTV Slovenija 20.05.2023
Carrie in Boris Johsnon sta sporočila, da že čez nekaj tednov pričakujeta naraščaj. Zakonca bosta zibala tretjič, nekdanji britanski premier pa bo oče postal že osmič. Žena nekdanjega britanskega premierja Carrie Johnson je pred kratkim… »

Zahteve obrtnikov in podjetnikov

Gorenjski glas 20.05.2023
Letos so obrtniki in podjetniki na vlado naslovili kar 125 zahtev, razdeljenih v pet sklopov. Med ključnimi zahtevami so razbremenitev stroškov dela, znižanje reguliranih cen električne energije in plina ter pospešitev postopkov pri pridobivanju… »

Iz prometa izločili skoraj sto voznikov

Gorenjski glas 20.05.2023
Kranj – Policija je sporočila rezultate poostrenega nadzora v okviru akcije Truck & Bus za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki je po vsej državi potekal prejšnji teden. Akcija je bila evropsko usklajena, saj je potekala pod… »

Jubilejni Kamniški kros

Gorenjski glas 20.05.2023
Kamnik – To nedeljo bo v Kamniku dirka v olimpijskem krosu za gorske kolesarje. Mednarodna dirka in dirka za slovenski pokal bo potekala v organizaciji kamniškega Calcit Bike Teama in se bo začela ob 9. uri. Jubilejni, 25. Kamniški kros bo letos… »

Manca G. Renko: "Sally Rooney je mojstrica pisanja intime"

RTV Slovenija 20.05.2023
Na Televizijo Slovenija nocoj prihaja nadaljevanka, ki je bila posneta po svetovni knjižni uspešnici Normalni ljudje. Avtorica romana, irska pisateljica Sally Rooney, se je v popularno kulturo zapisala kot glas milenijske generacije v 21. stoletju… »

Tajvanska predsednica: Vojna s Kitajsko ni možnost

RTV Slovenija 20.05.2023
Tajvanska predsednica Caj Ing Ven je v soboto obljubila ohranitev miru in stabilnosti v Tajvanskem prelivu. Dejala je, da Tajvan ne bo izzival Kitajske, a tudi ne popustil pod njenim pritiskom. Vojna po njenih besedah ni možnost. Predsednica je govorila… »

Golob je gospe, ki se seli v kontejner, dejal, naj si predstavlja, da gre v hotel na počitnice

Nova 24TV 20.05.2023
Obisk predsednika vlade Roberta Goloba na območjih, ki jih je prizadelo deževje. (foto: sta) Robert Golob si je včeraj popoldne ogledal nekatera območja v občini Šentilj, ki so utrpela veliko škodo zaradi deževja, predvsem zemeljskih plazov, ki se… »

Ni šala: V Pomurju na praznovanju 80-letnice razdelil 600 tisoč evrov

Zurnal24 20.05.2023
Ferdinand Godina je na praznovanju rojstnega dne v eni od pomurskih gostiln med povabljence res razdelil neverjetnih 600 tisoč evrov. Prejšnjo soboto je Ferdinand Godina praznoval 80. rojstni dan. Nič posebnega, če ne bi slavja izkoristil tudi za to… »

Peter Kuralt, mojster galaksij v skledi za solato

Delo 20.05.2023
V obdobju korone je Kranjčan Peter Kuralt na domačem kuhinjskem pultu začel ustvarjati osupljive fotografije, za katere se zdi, kot bi prikazovale vesolje. V članku preberite: V marsikateri kuhinji ljudje ustvarjajo čudovite jedi, a takšnih kreacij… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem