Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Prva tedna minila v šahu vodilnih, vsi pričakujejo eksplozijo v zadnjem tednu

RTV Slovenija 20.05.2023
Za kolesarji na Dirki po Italiji sta že skoraj dve tretjini kroga, a dirka se še nikakor ni razplamtela in je razočarala marsikaterega navijača in kolesarskega spremljevalca. Precej več akcije se pričakuje zadnji teden. Vzrokov za malo akcije… »

To je številka, ki se je Kitajci najbolj bojijo

SiolNET 20.05.2023
Če je v večini držav zahodnega sveta med vraževernimi ljudmi najbolj strah vzbujajoča številka trinajst, pa ima med Kitajci najbolj zlovešč prizvok številka štiri. Zaradi enakega zvoka zlogov številka štiri ("si") v mandarinščini zveni kot… »

Prodaja pesticidov v EU-ju leta 2021 nekoliko porasla, v Sloveniji v 10 letih padla za 18 odstotkov

RTV Slovenija 20.05.2023
V EU-ju bilo leta 2021 prodanih 355.000 ton pesticidov, kar je 2,7 odstotka več kot leto prej. V desetletnem obdobju je prodaja pesticidov najbolj narasla v Latviji in Avstriji, največji upad pa so statistiki ugotovili na Češkem, Danskem in… »

Dejanje Sukičeve predstavlja sum storitve kaznivega dejanja

Nova 24TV 20.05.2023
Nataša Sukić se je priklenila na prosilca za azil. Vir: STA Jelka Godec je na predsednico DZ mag. Urško Klakočar Zupančič naslovila odprto pismo glede stališča o ravnanju podpredsednice Državnega zbora RS Nataše Sukič, ki se je priklenila na… »

Kolesarski svet pretresla tragedija: "Nikoli te ne bomo pozabili"

Zurnal24 20.05.2023
Športni svet je pretresla novica o smrti komaj 25-letnega španskega kolesarja. Kolesarska ekipa Eolo-Kometa, moštvo v lasti španske legende Alberta Contadorja, je pred začetkom petkove etape na dirki po Italiji javnost obvestila, da je po dveletni… »

Vsega je kriv selfie

Delo 20.05.2023
V italijanskem Portofinu so zaradi pretirane turistične gneče na določenih mestih prepovedali selfije, v Hallstattu so se ji zoperstavili z leseno pregrado. Le še dober mesec nas loči od dneva, ko bodo v razredih še zadnjič v tem šolskem letu… »

Ukrepati bi morali že zdavnaj, a se še pogovarjamo

Delo 20.05.2023
Ravnateljica Leonida Zalokar: Sistem se prilagaja nasilnemu ter sam vzgaja narcise in psihopate. V nadaljevanju preberite: Po medvrstniškem nasilju na vrhu celjskega nakupovalnega središča in po nepojmljivi tragediji v Beogradu je medijski prostor… »

Poljski strokovnjak o evropskem zdravstvu: Treba se je vprašati, v katero smer želite iti

SiolNET 20.05.2023
S staranjem prebivalstva se povečuje delež nenalezljivih kroničnih bolezni, v povezavi s tem pa tudi potreba po večji finančni in zdravstveni pomoči, je na nedavnem posvetu strokovnjakov o sodobnih zdravstvenih politikah v Ljubljani izpostavil… »

Nasa najela Bezosov Blue Origin za izdelavo lunarnega modula

Dnevnik 20.05.2023
Ameriška vesoljska agencija Nasa je dve leti po tem, ko je podjetje SpaceX Elona Muska dobilo pogodbo za prevoz astronavtov na površje Lune, za izdelavo drugega lunarnega pristajalnega plovila izbrala konkurenčno vesoljsko podjetje Blue Origin… »

Ustavno sodišče med politiko in pravom

Delo 20.05.2023
Tudi če kdo oznako o »levih« in »desnih« sodnikih zapiše v narekovajih, je delitev nedopustna celo v primeru, če bi resnično izražala realne razmere. Zaskrbljenost, da bi izločitev več ustavnih sodnikov lahko povzročila blokado odločanja in s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem