Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Šahovska partija s Smrtjo

Delo 20.05.2023
Samouničenje človeštva je največja nevarnost, s katero se srečujemo, in to verjetno že od nekdaj. V nadaljevanju preberite: »Hirošima je postala metafora ne le za jedrsko vojno, temveč za vse vojne, vsa pustošenja in vse nasilje nad civilisti… »

“Dober dan, prosim, pridite, umor se je zgodil”

Dnevnik 20.05.2023
Nadaljevalo se je sojenje Mitji Orešku zaradi umora partnerice Štefanie septembra lani v Peskovcih na Goričkem. Zaslišali so sosedo, ki je bila paru blizu in je vedela za njune težave. Vendar pa usodnega dne, ko so kako uro klepetali ob kavi… »

“Čebele ne smejo umirati zaradi lakote”

Primorske 20.05.2023
Nizke temperature in obilno deževje so čebelam odnesle spomladansko cvetlično in akacijevo pašo. Da bi preprečili njihovo umiranje od lakote, jih morajo čebelarji krmiti. A tudi če bodo lipova in poznejše paše boljše, je že jasno, da je… »

OGLED ČAROBNIH PODOB PODZEMLJA: Vilenica, najstarejša turistična jama na svetu, obiskovalce sprejema že 390 let (FOTO)

Regional 20.05.2023
Z več različnimi dogodki v mesecu maju bodo v Jamarskem društvu Sežana in sodelovanju Območne regijske agencije Krasa in Brkinov obeležili 390-letnico turizma v Vilenici in 60-letnico ponovnega odprtja jame za turistični obisk. Ob predavanjih in… »

Zdravljenje s spomeniki​

Dnevnik 20.05.2023
Ideja nekdanjega predsednika republike Milana Kučana o postavitvi spomenika osamosvojitve na Trgu republike v Ljubljani je v nekaj dneh prerasla okvire običajnih komemorativnih pobud. O njej je že razpravljala Vlada Republike Slovenije in jo uvrstila… »

Matevž Mehle: Po 11 letih celibata si težko predstavljam življenje v paru

Zurnal24 20.05.2023
Pogovarjali smo se z duhovnikom Matevžem Mehletom, ki je od leta 2019 na čelu zavoda Katoliška mladina. Z duhovnikom Matevžem Mehletom smo se dobili na sedežu Katoliške mladine v centru Ljubljane, katere direktor je od leta 2018. Velja za enega… »

»Slovenija ni nikogaršnja marioneta. Smo zelo samozavestni in vodimo svojo kandidaturo«

Necenzurirano 20.05.2023
Z zunanjo ministrico, podpredsednico vlade in predsednico stranke SD Tanjo Fajon smo se pogovarjali o slovenski kandidaturi za nestalno članstvo v Varnostnem svetu ZN, vojni v Ukrajini in tudi trenutnem vzdušju znotraj koalicije. 6. junij bo za… »

Horoskop za soboto, 20. maja

Necenzurirano 20.05.2023
Sonce je v biku, Luna je v dvojčkih. OVEN – Družba, v kateri se boste znašli, bo odlična in lahko se premaknete kar za nekaj stopničk, tudi glede začrtanih projektov. Zaupajo vam, izkoristite ugoden trenutek. BIK – Nekaj težav bo, čeprav vam… »

Umora v Amazoniji: ovaden nekdanji vodja brazilske agencije za zaščito staroselcev

RTV Slovenija 20.05.2023
Brazilska zvezna policija je vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjega vodjo agencije za zaščito staroselcev Marcela Xavierja zaradi suma opustitve dejanj, ki naj bi posredno pripeljala do umorov Bruna Pereire in Doma Philipsa v Amazoniji lani. Nekdanji… »

Citrarji, pozdravljeni v Domžalah!

Domžalec 20.05.2023
Ta vikend bodo Domžale ozaljšane z zvoki citer. V soboto, 20. maja 2023, ob 10. uri se bo v središču Domžal odvijal dogodek »S citrami po Domžalah«, v nedeljo, 21. maja 2023 ob 18. uri pa bo v Slamnikarskem muzeju v Domžalah potekal koncert… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem