Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Dve Valvasorjevi odličji v Kranj

Gorenjski glas 20.05.2023
V počastitev mednarodnega muzejskega dneva so v četrtek v Narodni galeriji v Ljubljani za izjemne dosežke na področju muzejstva podelili Valvasorjeve nagrade, priznanja in diplome za leto 2022. Valvasorjevo priznanje in nagelj v Gorenjski muzej… »

Vlada za vrnitev kipov na Brdo

Gorenjski glas 20.05.2023
Vlada podpira vrnitev dela zbirke kipov iz obdobja po drugi svetovni vojni, ki so ga pred dvema letoma premestili v Park vojaške zgodovine v Pivki, nazaj na posestvo Brdo pri Kranju. »Prestavitev kipov je bila neprimerna. Ni šlo za restavriranje, kot… »

Direktor Fordove prodaje o tem, zakaj so lahko pocenili avtomobile

Zurnal24 20.05.2023
Tomaž Oblak, direktor prodaje in marketinga pri uvozniku za vozila Ford, je v intervjuju za Žurnal24 pojasnil, kaj se bo dogajalo s cenami novih vozil, zakaj so lahko ponudili velike popuste na nekatere svoje modele in kakšen vpliv ima na oblikovanje… »

Danijel Bešič Loredan bi preskakoval usklajevanje

Delo 20.05.2023
Informacijska pooblaščenka svari pred zakonom o zdravstvenem informacijskem sistemu. Kje se je zataknil zakon o ZZZS? V nadaljevanju preberite: Nekateri roki, ki so si jih določili ob januarskem koalicijskem vrhu o zdravstveni reformi, so se že… »

Pozor, izteka se čas za pridobitev subvencije

Zurnal24 20.05.2023
Le še do konca meseca lahko oddate vlogo za povračilo dela stroškov za ogrevanje. Vsa gospodinjstva, ki se ogrevajo z lesnimi peleti in so te kupila v obdobju od v obdobju od 1. septembra do 31. decembra lani, imajo le še do 31. maja čas, da vložijo… »

Kakšna reklama za Slovenijo! In to od tujcev ...

Zurnal24 20.05.2023
Turisti, ki Slovenijo obiščejo, so nad njenimi lepotami očarani. Dva popotnika sta o svojem dopustovanju pri nas naredila tudi videoposnetek. Da je Slovenija med turisti vedno bolj priljubljena in prepoznavna, ni nobena skrivnost. Njene lepote in… »

Tako poteka šolanje policijskih psov

Zurnal24 20.05.2023
Z rekom, da je pes človekov najboljši prijatelj, se zagotovo najbolj strinjajo policisti, ki jim njihovi štirinožni pomočniki velikokrat pomagajo pri lovu na nepridiprave. Policisti PU Celje so s fotografijo iz leta 1952 spomnili, da so štirinožni… »

Tina Gaber žaluje: Njuno ljubezen počastila s tem

Zurnal24 20.05.2023
Še vedno žaluje. Aktivistka za pravice živali, nekdanja lobistka in misica Tina Gaber je na Instagramu razkrila, da še vedno žaluje za svojim pasjim prijateljem Mashom, ki je preminil pred slabim letom. "Skoraj leto je naokoli, odkar ni več mojega… »

Naša voditeljica v teh kopalkah vzbudila veliko pozornosti

Zurnal24 20.05.2023
Sama, a ne osamljena. Privlačna voditeljica Suzana Bajrič, ki jo lahko na TV3 gledamo v različnih oddajah, se je pred kratkim vrnila iz eksotičnih počitnic. Bila je namreč v Mehiki, kamor se je odpravila kar sama, saj je Suzana pogumno dekle, ki je… »

Tako pokroviteljsko se je do Omarja Naberja vedla obiskovalka lokala

Zurnal24 20.05.2023
Ta izkušnja je bil navdih za njegovo novo pesem. Omar Naber predstavlja nov singel - Posebn model. Navdih za skladbo je Omar dobil po zanimivem srečanju s simpatičnim dekletom ... "V nekem ljubljanskem lokalu se mi je simpatična mlada dama začela… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem