Slovenija arhiv novic 22.05.2023

Zakaj se podjetja v več kot 100 državah sveta odločajo za slovenske solarne module?

Dnevnik 22.05.2023
Nadpovprečen izplen in dolga življenjska doba solarnih modulov ter najvišja merila kakovosti so tisto, kar slovenski BISOL kot največjega pravega evropskega proizvajalca solarnih modulov dviguje v sam svetovni vrh solarne industrije Energetska… »

Slabe novice za Juventus, ki je po odbitku desetih točk zdrsnil na sedmo mesto

SiolNET 22.05.2023
Športno razsodišče italijanske nogometne zveze (FIGC) je Juventusu iz Torina zaradi nepravilnosti pri poslovanju v zadnjih letih odvzelo deset točk. To pomeni, da nogometni velikan iz Torina po današnji kazni nima več zagotovljenega mesta v ligi… »

Darko Jorgić ne popušča: zanesljivo tudi prek Portugalca

Delo 22.05.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v tretji krog v posamični konkurenci. Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na svetovnem prvenstvu v Durbanu uvrstil v… »

Mehiški ognjenik Popocatepetl vse bolj aktiven

RTV Slovenija 22.05.2023
Zaradi stopnjevanja dejavnosti mehiškega ognjenika Popocatepetl so oblasti stopnjo pripravljenosti dvignile na zadnjo pred obvezno evakuacijo. Medtem so na Siciliji znova odprli letališče v Catanii, a nastajajo zamude. Rumena stopnja pripravljenosti po… »

Pri podiranju dreves na 58-letnika padel del krošnje in ga smrtno poškodoval

Delo 22.05.2023
S policijske postaje Novo mesto so sporočili, da so bili minulo soboto nekaj po 17. uri obveščeni o nesreči pri delu v Zabrdju na območju policijske postaje Trebnje. Policisti in kriminalisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 58-letni… »

Logar z deseterico somišljenikov na pot v sredino

Delo 22.05.2023
K sodelovanju je nekdanjemu predsedniškemu kandidatu uspelo pritegniti Aljo Brglez, Romano Jordan in Evo Irgl. V nadaljevanju preberite: Naslednji teden bo član SDS in bivši predsedniški kandidat Anže Logar skupaj z desetimi somišljeniki ustanovil… »

Sliko Gerharda Richterja pri Sotheby's prodali za 21,8 milijona dolarjev

SiolNET 22.05.2023
Na eni od vsakoletnih spomladanskih dražb pri Sotheby's v New Yorku so pretekli konec tedna za 21,8 milijona dolarjev (skoraj 20 milijonov evrov) prodali sliko 4096 barv nemškega slikarja Gerharda Richterja. To je njegovo zadnje delo iz iskane serije… »

Slovenski prostovoljci bodo črpali vodo v Faenzi

Primorske 22.05.2023
Vzporedno s poljsko, slovaško, avstrijsko, madžarsko in francosko reševalno ekipo je danes proti poplavljenim krajem italijanske dežele Emilija-Romanja odhitela tudi 32-članska slovenska ekipa. Sestavljajo jo celjski in novogoriški prostovoljci, ki… »

Deležniki od ministrstva zahtevajo podaljšanje javne obravnave predloga zakona o dolgotrajni oskrbi

Dnevnik 22.05.2023
Enajst organizacij v skupnem pozivu od ministrstva za solidarno prihodnost zahteva podaljšanje javne obravnave predloga zakona o dolgotrajni oskrbi, za kar je ministrstvo predvidelo le pet delovnih dni. Na ministrstvu so zapisali, da mora zakon stopiti v… »

Jay-Z in Beyoncé plačala rekordnih 200 milijonov dolarjev za novo vilo - v gotovini

RTV Slovenija 22.05.2023
Jay-Z in Beyoncé sta ponosna lastnika uradno najdražje nepremičnine v Kaliforniji. Za veličastno vilo v Malibuju sta odštela vrtoglavih 200 milijonov dolarjev - in to v celoti v gotovini. Omenjeno domovanje je tudi drugo najdražje v zgodovini… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem