Slovenija arhiv novic 22.05.2023

Na Fursu stavkajo, kaj to pomeni za vas?

Zurnal24 22.05.2023
Zaposleni na Finančni upravi RS (Furs) so danes začeli stavko, ki so jo zamrznili sredi februarja. Od vlade namreč v tem času niso dobili nobene konkretne ponudbe, je za STA povedal predsednik sindikata Dušan Pečnik. Njihove zahteve, med njimi je… »

Rekordna kazen za lastnika družbenega omrežja Facebook

Delo 22.05.2023
Irski regulator zaradi kršenja evropske zakonodaje o varstvu podatkov izrekel 1,2 milijarde evrov kazni ameriškemu tehnološkemu velikanu Meta. V petih letih, odkar je Evropska unija sprejela obsežna pravila za varstvo podatkov, znana pod kratico GDPR… »

Koprski in tržaški vodovod spet povezana

Delo 22.05.2023
V Trstu so podpisali sporazum o ponovni povezavi koprskega in tržaškega vodovodnega omrežja. Napovedali so graditev novega čezmejnega cevovoda. »Vsaka kaplja vode šteje,« meni direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj, ki je danes v Trstu… »

Slovenci trikrat zapravili vodstvo in Rigo zapuščajo brez točke

RTV Slovenija 22.05.2023
Slovenski hokejisti so se od elitne divizije poslovili s sedmimi porazi. Kazahstan je bil v zadnjem krogu skupine B v Rigi boljši s 4:3, potem ko so risi trikrat povedli. Ni se uresničila želja, da bi obračun s Kazahstanom odločal o potniku v nižji… »

S spremembo zakona nacionalno preverjanje znanje že za tretješolce?

SiolNET 22.05.2023
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je pripravilo predlog novele zakona o osnovni šoli, ki uvaja obvezno nacionalno preverjanje znanja (NPZ) za tretješolce, prvi tuji jezik v 1. razredu in drugi tuji jezik v zadnjem triletju. Predlog novele bo v… »

Zaposleni na UE Ljubljana za sredo napovedali enourno prekinitev dela

Delo 22.05.2023
V Sindikatu državnih organov so potrdili, da zaposleni zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov in izenačitev nazivov z nazivi na ministrstvih. Zaposleni na Upravni enoti Ljubljana bodo v sredo izvedli enourno prekinitev dela, je poročal Večer… »

Moldavija / »Ne želimo več biti na obrobju Evrope«

Mladina 22.05.2023
V moldavski prestolnici Kišinjov je v nedeljo potekal shod v podporo članstvu v EU. V moldavski prestolnici Kišinjov je v nedeljo potekal shod v podporo članstvu v EU, ki se ga je po ocenah policije udeležilo več kot 75.000 ljudi. Zborovanje je… »

Učenci beograjske šole, ki okreva po tragediji, znova v klopeh. Policija preiskuje mamo napadalca.

RTV Slovenija 22.05.2023
Na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja, ki jo je pretresel strelski pohod, v katerem je 3. maja 13-letnik ubil devet učencev in varnostnika, so učenci danes znova sedli v šolske klopi. Otroci, ki se bojijo iti k pouku, lahko ostanejo doma… »

V Domžalah trčila voznica osebnega vozila in skuterist, ki je v nesreči utrpel poškodbe

Domžalec 22.05.2023
Danes, nekaj minut čez 15. uro je na regionalni cesti Trzin-Domžale v križišču z Ljubljansko cesto v Domžalah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik skuterja. Slednji je v nesreči utrpel… »

»Logarjev prevzem SDS bi bil najboljši scenarij za razvoj strankarske demokracije v Sloveniji«

Mladina 22.05.2023
IZJAVA DNEVA. "Svojo politično pot v sredino, v vmesni prostor, ki obstaja, trenutno pa ga nihče ne zaseda, začenja drugi človek SDS, z neoprijemljivim političnim kapitalom s predsedniške dirke opasani Anže Logar. Možnosti za njegov politični… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem