Slovenija arhiv novic 22.05.2023

Prestiž najvišje ravni, kot ga marsikdo ni vajen

Finance.si 22.05.2023
DS 7 je od nekdaj samosvoj avtomobil, za katerega mi je več kot jasno, zakaj mu marsikdo ne bo namenil pozornosti. Ker je posebnež že na prvi pogled. A kdor mu bo posvetil več pozornosti in mu ponudil garažo, utegne dobiti zanimiv avtomobil, ki bo na… »

Električar na cenovnem dnu ponudbe

Finance.si 22.05.2023
Kandidat za električni avto leta 2023: MG4 MG4 sodi v C-razred avtomobilov in ima dejansko zelo malo neposredne konkurence. To so cupra born, volkswagen ID.3 in renault megane e-tech electric. MG4 je od tekmecev cenejši od štiri do deset tisoč evrov… »

Odlični rezultati bank, vendar na spolzkem terenu

Finance.si 22.05.2023
Bankam gre trenutno zelo dobro. Rezultati poslovanja za lani so večinoma boljši od predhodnih let in tudi za letos kaže odlično. Vendar pa morajo banke dobršen del zaslug za ustvarjene dobičke pripisati tudi trenutnim ukrepom centralne banke.… »

Telekom in Cinkarna dobička, ki ga bosta ustvarila letos, nikoli ne bosta smela izplačati delničarjem

Finance.si 22.05.2023
Družbi smo vprašali, zakaj delničarjev nista prek Seoneta obvestila, da sta vzela državno pomoč, ki prepoveduje dividende… »

Še dve leti brez novega obveznega zavarovanja za dolgotrajno oskrbo?

Finance.si 22.05.2023
Objavljen je predlog novega zakona o dolgotrajni oskrbi (DO): leta 2026 naj bi za to izdatki znašali 90 odstotkov več kot leta 2020, do sprejetja posebnega zakona o novem obveznem zavarovanju za DO pa bi šlo za to iz proračuna v letih 2024 in 2025 še… »

(grafi) Lanski izvoz osebnih avtov iz EU v tretje države je bil rekorden

Finance.si 22.05.2023
Med tretjimi državami je bil najpomembnejši izvozni trg ameriški, še kažejo podatki evropskih statistikov… »

Steklarna Hrastnik letos z novimi rekordi

Finance.si 22.05.2023
Kljub remontu največje peči so v prvih štirih mesecih povečali prihodke in dobiček ter imeli več kot sto tisoč evrov dodane vrednosti na zaposlenega… »

Slavnega igralca ujeli na oddihu v Rovinju

SiolNET 22.05.2023
Zvezdnika iz franšize Možje X so fotografi ujeli v Rovinju, kjer si je privoščil dopust s svojo družino in prijatelji. 44-letnega filmskega zvezdnika Jamesa McAvoya so fotografi ujeli v sproščenem vzdušju in počitniških oblačilih, ki jih je… »

Za izgradnjo javnih najemnih stanovanj bo nujen sistemski vir financiranja

RTV Slovenija 22.05.2023
Odbor za delo je na zahtevo SDS-a razpravljal o gradnji javnih najemnih stanovanj, saj v stranki menijo, da vladna koalicija spreminja obljube o številu novih stanovanj. Na pristojnem ministrstvu opozarjajo, da bo potreben sistemski vir financiranja… »

ZAKAJ SO V HOTELU DELFIN MOLČALI? Župana Bogatiča o razsežnostih razlitja nafte sploh niso obvestili

Regional 22.05.2023
Kljub temu da je iz podzemne cisterne izteklo po nekaterih ocenah kar 30.000 litrov kurilnega olja, pa Hotel Delfin, po zagotovilih kabineta izolskega župana Milana Bogatiča, občinske uprave o tako obsežnem razlitju nevarnih snovi sploh ni obvestil… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem