Slovenija arhiv novic 22.05.2023

Najdražji sladoled na svetu: za porcijo skoraj 6000 evrov

RTV Slovenija 22.05.2023
Zdaj, ko se je nenehen dež vendarle umaknil soncu, se bo prilegel tudi kakšen sladoled. A za najdražjega na svetu bo treba na drugi konec sveta. Pa tudi sicer vas bo to kulinarično doživetje krepko udarilo po žepu. Za porcijo najdražjega sladoleda… »

Druga godba: Za začetek Raül Refree in Maria Mazzotta, vrača se tudi Mariza

RTV Slovenija 22.05.2023
Špansko-italijanski duo Raül Refree-Maria Mazzotta bo nocoj uvedel 39. mednarodni festival Druga godba, ki v Ljubljano znova prinaša glasbo z različnih delov sveta, točneje iz 18 držav. Med nastopajočimi je tudi stara znanka slovenskega občinstva… »

RYANAIR POLETEL IZ RDEČIH ŠTEVILK: Prihodki so na račun podražitve vozovnic znašali 10,8 milijarde evrov

Regional 22.05.2023
Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair se je v minulem poslovnem letu, ki se za podjetje konča konec marca, izvil iz rdečih številk. Čisti dobiček je znašal 1,4 milijarde evrov, potem ko je imelo podjetje dve leti pred tem izgubo. Prihodki so… »

Rezidence Murva: nove vrstne hiše in stanovanjske vile v osrčju slovenske Istre

Finance.si 22.05.2023
Na robu umirjene istrske vasi Šmarje bo do poletja 2025 zraslo manjše naselje s 16 vrstnimi hišami in štirimi stanovanjskimi vilami s po 11 stanovanji Vas Šmarje z nekaj več kot 900 prebivalci je eden lepših podeželskih krajev širše slovenske… »

MMC na največji Vermeerjevi razstavi doslej: med 27 slikami mojstra intime

RTV Slovenija 22.05.2023
Kustosi razstave Vermeerjevih del v Rijksmuseumu so se zavedali, da 27 slik ne zadostuje le za izjemno zanimanje za postavitev, ki je bila v hipu razprodana, pač pa je manjše število del priložnost za doživeto motrenje in poglobljeno srečanje z… »

Nutrije pri nas niso več dobrodošle

SiolNET 22.05.2023
Na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje je napovedan obsežen izlov nutrij, velike vrste glodavcev, ki v naših krajih ni avtohtona, v zadnjih letih pa se je namnožila v tolikšni meri, da že povzroča škodo. "Omejevanje in iztrebljanje nutrije… »

Bo na klifu v Žusterni zrasel nov hotel?

SiolNET 22.05.2023
Srbsko-ameriški podjetnik Milan Mandarić je napovedal, da bo na svojem zemljišču na klifu v Žusterni zgradil turistični kompleks, so poročale Primorske novice. O nameri je obvestil tudi občino, kjer so ideji naklonjeni. 85-letni Milan Mandarić je… »

Zagoreli štirje avti in vogal stavbe

Primorske 22.05.2023
Danes ob enih zjutraj je v Kraigherjevi ulici v Postojni zagorel avto znamke peugeot 3008, ogenj pa se je do klica na pomoč in prihoda gasilcev razširil še na tri sosednje avte in oplazil vogal starejšega stanovanjskega bloka. POSTOJNA > Postojnski… »

Aleš Maver: “S travmo državljanske vojne se je treba slej ko prej soočiti!”

Nova 24TV 22.05.2023
Dr. Aleš Maver (Foto: STA) “Trdovratno podtikanje Janezu Janši, da je on glavni povzročitelj narodnega razdora, sledi vzorcu, po katerem so povojni oblastniki za netilca razdora razglašali vsakogar, ki so ga ocenjevali kot nevarnega svoji popolni… »

Iz EU letos za okoljske projekte 600 milijonov evrov; kako do njih

Finance.si 22.05.2023
Podjetja lahko pridobijo sofinanciranje projektov, če ti prispevajo k okoljskim ciljem EU in so zreli za komercializacijo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem