Arhiv novic 25.05.2023

Jasno opozorilo pred odhodom v "beograjski pekel"

SiolNET 25.05.2023
"Zavedamo se, da če ne bomo odigrali obrambe na najvišji ravni in če ne bomo nadzirali skoka, potem ne bomo imeli možnosti, in to fantom tudi ves čas dopovedujem, temu smo dali tudi največ poudarka," pred začetkom polfinalne serije lige ABA med… »

NA KOPRSKEM ŠE ENKRAT VEČ NEZAKONITIH MIGRANTOV: Večina jih zaprosi za azil

Regional 25.05.2023
Policijska uprava (PU) Koper je v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2919 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo, kar je 96 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja oddelka za… »

Intereuropa v leto 2023 z 22-odstotnim padcem dobička

Dnevnik 25.05.2023
Skupina Intereuropa je v letošnjem prvem četrtletju vknjižila 1,03 milijona evrov čistega dobička, kar je 22 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, njeni prihodki od prodaje pa so medletno upadli za en odstotek na 46,51 milijona evrov, je razvidno… »

Sava preklicala dokapitalizacijsko skupščino

Delo 25.05.2023
Državna lastnika sta po neuradnih informacijah menila, da je dokapitalizacijska cena previsoka. Sava je danes zaradi administrativnih razlogov preklicala za ponedeljek napovedano skupščino, na kateri naj bi lastniki odločali o dokapitalizaciji družbe… »

Nemško gospodarstvo se je čez zimo skrčilo

Delo 25.05.2023
Ekonomska stagnacija se je po revidiranih podatkih spremenila v recesijo; slabe novice za ministra Habecka. V nadaljevanju preberite: Nemško gospodarstvo se je čez zimo skrčilo. Za ministra za gospodarstvo in podnebne politike Roberta Habecka so to… »

'Stopnice v pekel': bodo sosedje Sagrade Familie ostali brez doma?

24ur 25.05.2023
Dela so stekla pred 141 leti, zdaj se počasi zaključujejo. Govora je, seveda, o znameniti barcelonski Sagradi Familii, ki, čeprav nedokončana ali pa prav zato, privablja množice občudovalcev. Medtem pa sosedom veličastne bazilike gradnja… »

Prvi simulator vožnje z e-skirojem

Gorenjski glas 25.05.2023
Zavarovalnica Triglav je predstavila prvi simulator vožnje z e-skirojem. Kranj – Ob skokovitem porastu uporabe e-skirojev in s tem porastu prometnih nesreč njihovih voznikov je Zavarovalnica Triglav v soboto v starem mestnem jedru Kranja pripravila… »

Georgi Gospodinov: Časovno zaklonišče

RTV Slovenija 25.05.2023
Romani Georgija Gospodinova se berejo kot nekakšna serija; v vsaki drzno, v svojevrstnem slogu napisani knjigi ga tako ali drugače obsedajo enake stvari, vsaka je bolj sofisticirana od prejšnje in močneje zadene … in vsaki v zadnji tretjini nekaj… »

Zdrava starost je v naših rokah, saj lahko na hitrost staranja pomembno vplivamo sami

SiolNET 25.05.2023
Ob letošnjem »dnevu mladosti« so v Medexu v skladu s svojim temeljnim poslanstvom izboljševanja kakovosti življenja s klinično podprtimi inovacijami na področju rabe čebeljih pridelkov odprli pomembno javno razpravo o možnostih upočasnjevanja… »

Serija zahtev stranke SDS zaradi poslabšanja položaja upokojencev

Nova 24TV 25.05.2023
Poslanka SDS Karmen Furman. Vir: Zajem zaslona, Twitter. V državnem zboru je potekala novinarska konferenca Slovenske demokratske stranke, v kateri je poslanka Karmen Furman predstavila strankin predlog priporočil vladi zaradi poslabšanja socialnega in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem