Arhiv novic 25.05.2023

Za smrtonosni požar v Gvajani naj bi bila kriva učenka, jezna, ker so jih zasegli telefon

RTV Slovenija 25.05.2023
Ponedeljkov smrtonosni požar v spalnici šole v Gvajani, v katerem je umrlo 19 ljudi, večinoma učenk, je, kot vse kaže, zakrivila ena od učenk, ki je bila jezna, ker so ji zasegli telefon. Spalnica je bila v času požara zaklenjena, okna pa so bila… »

Zdela se je nesmrtna, zato je bila njena smrt za mnoge šok

Delo 25.05.2023
George Miller, ki je režiral film Pobesneli Max III.: Odlikovali so jo po eni strani oster um, po drugi pa humor in igrivost. Ob smrti Tine Turner se vrstijo spomini ljudi, ki so tako ali drugače z njo sodelovali. George Miller, ki je med drugim… »

Neposlušnost tudi v Gibanju Svoboda

Delo 25.05.2023
Predsednica državnega zbora nadaljuje sodelovanje s človekom, ki je moral iz njene stranke oditi. V nadaljevanju preberite: Nekateri dogodki, povezani z Gibanjem Svoboda, napotujejo k misli, da so se morda začeli kazati prvi obrisi morebitne nove… »

Golob podpisal sporazum s poslancema manjšin

Delo 25.05.2023
Več kot leto dni po volitvah je predsednik vlade danes podpisal dogovor o sodelovanju s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti. »To je bil dolgo pričakovan dan, veliko je bilo usklajevanja, a smo uspešno sklenili dogovor,« je po… »

Znan rezultat genske analize: obtožen je volk, kaznivega dejanja ni bilo

Zurnal24 25.05.2023
V javnosti je zelo odmeval pogin več ovac v ogradi na pašniku v vasi Rečica blizu Blejskega jezera. Zaradi incidenta z volkom so dan pozneje, 15. maja, pred Občino Gorje kmetje in občani organizirali protestni shod. Zaradi dvoma, ali je volk res… »

Sierraleonci žalujejo za svojim simbolom, več stoletij starim kapokovcem

RTV Slovenija 25.05.2023
Sierra Leone žaluje za svojim simbolom, ikoničnim kapokovcem, ki je stal v prestolnici že stoletja – zaradi močnega neurja, ki je v Freetownu divjalo zadnje dni, se je namreč deblo drevesa prelomilo. "Ikonično bombažno drevo se je zaradi močnega… »

NA LOTERIJI ZASLUŽILI VEČ KOT 20 MILIJONOV IN KONČALI V ZAPORU: Peklenski načrt očeta in dveh sinov

Regional 25.05.2023
63-letni oče in 29-letni sin sta bila v ponedeljek v Massachusettsu obsojena zaradi poneverbe več kot 20 milijonov dolarjev loterijskih dobitkov in uporabe lažnih davčnih napovedi za utajitev več kot šest milijonov dolarjev davkov. Pri tem jima je… »

Vlada spremenila sklep o ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

RTV Slovenija 25.05.2023
Vlada je v imenu "racionalizacije in zmanjševanja stroškov poslovanja" spremenila in dopolnila sklep o ustanovitvi javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je razlog za spremembo sklepa… »

Državni sekretar Omladič: E-oskrba naj postane pravica, ki izhaja iz zavarovanja

SiolNET 25.05.2023
"Storitev E-oskrba je prepoznana kot ena od temeljnih pravic v zakonu o dolgotrajni oskrbi, ki ga poskušamo pripeljati do sprejetja poleti 2023 in ki bi stopil v veljavo v začetku leta 2024," je na novinarski konferenci na Dnevih medgeneracijskega… »

Gibanje Svoboda in Levica z novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja

Dnevnik 25.05.2023
Poslanci Gibanja Svoboda in Levice s prvopodpisanim Borutom Sajovicem so v DZ vložili predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja s ciljem, da se v posebni del izobraževalnega programa dodajo drugi dokumenti, ki urejajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem