Arhiv novic 25.05.2023

Znanstveniki so s pomočjo umetne inteligence razvili antibiotik, ki lahko uniči superbakterijo

RTV Slovenija 25.05.2023
Znanstveniki so s pomočjo umetne inteligence (UI) razvili antibiotik, ki lahko uniči smrtonosno vrsto superbakterije. UI je namreč hitro pregledal in močno zmanjšal seznam več tisoč potencialno delujočih snovi, ki so jih nato testirali v… »

Kiti ubijalci udarili ob španski obali

Necenzurirano 25.05.2023
Ob obali južne Španije so danes zabeležili nov napad kitov ubijalcev na plovilo. Tarča je bila jadrnica, ki je v napadu utrpela hude poškodbe. V Atlantskem oceanu ob obalah Španije in Portugalske so letos zabeležili že več deset napadov kitov… »

Če želimo ohraniti socialno državo, bomo morali ustvariti več

Necenzurirano 25.05.2023
Skupina 25 visokotehnoloških podjetij vladi predlaga preproste ukrepe, ki bi povečali konkurenčnost Slovenije in spodbudili njen razvoj. Septembra lani je 19 slovenskih podjetij ustanovilo Tehnološki forum, da bi promovirali in zagovarjali ukrepe, ki… »

Turist želel pomagati, a je povzročil hudo škodo: odstrelili bizončka, ki se ga je dotaknil človek

RTV Slovenija 25.05.2023
Pristojni v ameriškem nacionalnem parku Yellowstone so bili primorani odstreliti mladiča bizona, ki se ga je neki nepoučeni turist dotaknil, saj je mladiča po tem dogodku čreda zavrgla in je bil prepuščen sam sebi. Čuvaji slovitega nacionalnega… »

Kašelj gospodarskega bolnika ob Renu

Delo 25.05.2023
V Nemčijo gre kar četrtina našega izvoza in dogajanje v njej bo letos opazno vplivalo tudi na poslovanje našega gospodarstva. Novica, da je skoraj 85-milijonska Nemčija zašla v tehnično recesijo, saj ima dve zaporedni četrtletji z negativno… »

Nagrado desetnica 2023 prejme Andrej Predin

Delo 25.05.2023
Nagrado za otroško in mladinsko književnost avtor prejme za knjigo Arlan pod preprogo, ki je izšla pri založbi Morfem. »Srebrni drobci prahu so se lesketali v zraku, igrivo poplesavali in iskali primeren kotiček za pristanek, medtem ko se je… »

Pri FIS potrdili koledarje, rdeča luč za Ruse in Beloruse ostaja

SiolNET 25.05.2023
Svet Mednarodne smučarske zveze (FIS) je potrdil koledarje za prihodnjo sezono in odločil, da ruski in beloruski športniki še naprej ne smejo sodelovati na dogodkih pod njenim okriljem. Smučarski skakalci vodo v Planici leteli med 22. in 24. marcem… »

Uradno je: Nemčija je v prvem četrtletju zdrsnila v recesijo

Finance.si 25.05.2023
K temu je pripomogla tudi visoka inflacija, zaradi česar so nemška gospodinjstva trošila manj. Ob tem ekonomisti opozarjajo, da nemško gospodarstvo čaka težavno razreševanje tako cikličnih kot strukturnih izzivov.… »

Preiskava izginotja Madeleine McCann je zaključena

Necenzurirano 25.05.2023
Po treh dneh je preiskava zaključena. Ali je obrodila sadove, bo pokazal čas. Danes je zadnji dan preiskave vodnega zajetja Arade, kjer bi se lahko skrival namig o usodi izginule britanske deklice Madeleine McCann. Osumljenec Christian Brückner ga je… »

Maruša Štangar zmagala na veliki nagradi v Linzu

Delo 25.05.2023
Judoistka Olimpije je na turnirju za svetovni pokal v Zgornji Avstriji zablestela z zlato lovoriko v kategoriji do 48 kilogramov. Judoistka ljubljanske Olimpije Maruša Štangar je na turnirju za veliko nagrado Zgornje Avstrije opravila z vsemi tekmicami… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem