Arhiv novic 25.05.2023

Razbili so "balkanski kartel nasilja", deloval je tudi v Sloveniji

SiolNET 25.05.2023
V mednarodni operaciji pod vodstvom Europola so prijeli 37 domnevnih članov zelo nasilne hudodelske združbe iz zahodnega Balkana, ki se ukvarja predvsem s tihotapljenjem mamil in strelnega orožja. Petnajst od 37 osumljencev so prijeli v sredinih… »

Vikend sodobne umetnosti v Ljubljani, drugič: produkcijski prostori umetnikov pod drobnogledom

RTV Slovenija 25.05.2023
V Ljubljani se začenja drugi Ljubljana Art Weekend, ki ponuja raznovrsten program z več razstavami, okroglimi mizami, mednarodno konferenco, vodstvi, delavnicami in pogovori z umetniki. Novost, ki jo organizatorji vpeljujejo letos, so t. i. "art walks"… »

Šerpa Kami Rita po vrnitvi z najvišje gore sveta objublja: Še bom plezal

RTV Slovenija 25.05.2023
53-letni šerpa Kami Rita, ki je pred dnevi že osemindvajsetič osvojil najvišjo goro sveta, napoveduje, da se bo na Everest – če mu bo le zdravje dopuščalo – prihodnje leto podal znova. Po svojem 28. vzponu na vrh Everesta, ki ga je uspešno… »

Zelena luč iz Bruslja za prevzem banke Credit Suisse

SiolNET 25.05.2023
Evropska komisija je danes odobrila 3,25 milijarde dolarjev vreden prevzem švicarske banke Credit Suisse s strani njene glavne domače tekmice, banke UBS. Kot so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz komisije, združitev bank ne… »

Gradbišče na Kozini ogroža varnost na avtocesti

Primorske 25.05.2023
Zaradi gradnje krožišča na Kozini ob dnevnih konicah nastajajo dolgi zastoji. Tudi danes je bilo tako. Popoldne so zastoji segali čez tri krožišča in vse do avtoceste, kjer se je na pasu za izvoz nabirala kolona vozil. KOZINA > O delih in zastojih… »

Čeprav velja za velikega romantika, tega vseeno ne namerava storiti

SiolNET 25.05.2023
Slavni 73-letni ameriški glasbenik Lionel Richie je pred kratkim praznoval deseto obletnico zveze z izbranko, Švicarko Liso Parigi. Razkril je, da se s 40 let mlajšo izbranko ne namerava poročiti in tako še tretjič stopiti pred oltar, pripravljen pa… »

Ko se Gabrova bori za tujerodne nutrije, volkovi iztrebljajo domorodne ovce

Nova 24TV 25.05.2023
Medtem ko Gabrova boža invazivne in kužne nutrije, volkovi v Beli krajini trgajo primerke izginjajoče avtohtone pasme ovac – belokranjske pramenke. (Foto: družbena omrežja) “V zadnjih 14-ih dneh je volk že drugič napadel naš trop belokranjskih… »

Na Pohorju nasprotujejo postavitvi 56 vetrnih elektrarn

Dnevnik 25.05.2023
Na občini Zreče in v družbi Unitur nasprotujejo načrtovani postavitvi vetrnih elektrarn na območju Zreškega Pohorja ter občin Mislinja in Slovenska Bistrica. Za ta projekt je ministrstvo za okolje in prostor pred štirimi leti objavilo pobudo za… »

Slovenski urad v času Janševe vlade vohljal za srbsko opozicijo

Necenzurirano 25.05.2023
Kako se je slovenski urad za preprečevanje pranja denarja na isti dan lotil treh tarč Aleksandra Vučića? In kaj je pri tem izrecno zahteval od bank? »Namigovanja so tako absurdna, da v normalnem demokratičnem okolju ne bi imela nikjer nikakršnega… »

Primc poziva na četrti shod za zaščito pitne vode: Sedaj je čas!

Nova 24TV 25.05.2023
Protest proti gradnji kanalizacijskega kanala C0. Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc. (Foto: STA) “Sedaj je čas!, da zaščitimo našo pitno vodo! Pridite v PONEDELJEK, 29. 5., ob 14.30 pred lj. Mestno hišo! Množično pokažimo Jankoviču, da… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem