Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Hitrega vlaka se bomo še načakali

Dnevnik 25.05.2023
Ministrstvo za infrastrukturo pripravlja načrt, kam in kako umestiti novo železniško progo med največjima slovenskima mestoma, po kateri bi vlak vozil do 240 kilometrov na uro. Naložba v novo progo bi stala približno toliko kot celoten slovenski… »

Grozljiva napoved: Levici skrajno levo ni dovolj, osnovali so še “levo krilo” Levice

Nova 24TV 25.05.2023
Poslanec skrajne Levice Miha Kordiš. (Foto: Facebook) Stranka Levica je v koaliciji praktično edina stranka s programom. Ta je skrajno levi, ker pa so edini, ki ga imajo, je to tudi edini program v koaliciji, ki se izvršuje. Gre za eksplozijo… »

Vozniki električnih vozil utegnejo zasovražiti Hrvaško

Zurnal24 25.05.2023
Na Hrvaškem so ugotovili, da so turisti z električnimi avti lahko vir za novo lupljenje: glavni ponudnik s 1. junijem cene dviguje v nebo. Hrvaška mreža električnih polnilnic Elen, ki spada pod državno Hrvatsko elektroprivredo (HEP), ima daleč… »

Predlani aretirana, letos bo lahko igrala na Roland Garrosu

Zurnal24 25.05.2023
Ruska teniška igralka Jana Sizikova, ki v zadnjem času prahu ni dvigovala le z objavami na družbenih omrežjih, pač pa tudi zaradi tega, ker naj bi prišla v navzkrižje z zakonom. Zdaj je končno dobila zeleno luč za nastop na prihajajočem Roland… »

Japonsko pretresa krvav zločin

Necenzurirano 25.05.2023
Napadalec je pokončal tri osebe. V Naganu na Japonskem je moški, oblečen v kamuflažna oblačila, pokončal tri osebe, in sicer žensko ter dva policista. Še ena oseba je bila ranjena. Napadalec je še vedno na prostosti. Žensko naj bi zabodel… »

Padel v drobovje paternostra, ni mu bilo pomoči

Necenzurirano 25.05.2023
V Berlinu se je pripetila huda nesreča z usodnimi posledicami. Tragedija je udarila v eni od javnih zgradb v berlinski četrti Schöneberg. Tam je danes popoldne ena oseba vstopila v dvigalo in umrla, je potrdila policija v Berlinu. Šlo naj bi za… »

Za smrtonosni požar v Gvajani naj bi bila kriva učenka, jezna, ker so jih zasegli telefon

RTV Slovenija 25.05.2023
Ponedeljkov smrtonosni požar v spalnici šole v Gvajani, v katerem je umrlo 19 ljudi, večinoma učenk, je, kot vse kaže, zakrivila ena od učenk, ki je bila jezna, ker so ji zasegli telefon. Spalnica je bila v času požara zaklenjena, okna pa so bila… »

Zdela se je nesmrtna, zato je bila njena smrt za mnoge šok

Delo 25.05.2023
George Miller, ki je režiral film Pobesneli Max III.: Odlikovali so jo po eni strani oster um, po drugi pa humor in igrivost. Ob smrti Tine Turner se vrstijo spomini ljudi, ki so tako ali drugače z njo sodelovali. George Miller, ki je med drugim… »

Neposlušnost tudi v Gibanju Svoboda

Delo 25.05.2023
Predsednica državnega zbora nadaljuje sodelovanje s človekom, ki je moral iz njene stranke oditi. V nadaljevanju preberite: Nekateri dogodki, povezani z Gibanjem Svoboda, napotujejo k misli, da so se morda začeli kazati prvi obrisi morebitne nove… »

Golob podpisal sporazum s poslancema manjšin

Delo 25.05.2023
Več kot leto dni po volitvah je predsednik vlade danes podpisal dogovor o sodelovanju s poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti. »To je bil dolgo pričakovan dan, veliko je bilo usklajevanja, a smo uspešno sklenili dogovor,« je po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem