Slovenija arhiv novic 25.05.2023

Znan rezultat genske analize: obtožen je volk, kaznivega dejanja ni bilo

Zurnal24 25.05.2023
V javnosti je zelo odmeval pogin več ovac v ogradi na pašniku v vasi Rečica blizu Blejskega jezera. Zaradi incidenta z volkom so dan pozneje, 15. maja, pred Občino Gorje kmetje in občani organizirali protestni shod. Zaradi dvoma, ali je volk res… »

Sierraleonci žalujejo za svojim simbolom, več stoletij starim kapokovcem

RTV Slovenija 25.05.2023
Sierra Leone žaluje za svojim simbolom, ikoničnim kapokovcem, ki je stal v prestolnici že stoletja – zaradi močnega neurja, ki je v Freetownu divjalo zadnje dni, se je namreč deblo drevesa prelomilo. "Ikonično bombažno drevo se je zaradi močnega… »

NA LOTERIJI ZASLUŽILI VEČ KOT 20 MILIJONOV IN KONČALI V ZAPORU: Peklenski načrt očeta in dveh sinov

Regional 25.05.2023
63-letni oče in 29-letni sin sta bila v ponedeljek v Massachusettsu obsojena zaradi poneverbe več kot 20 milijonov dolarjev loterijskih dobitkov in uporabe lažnih davčnih napovedi za utajitev več kot šest milijonov dolarjev davkov. Pri tem jima je… »

Vlada spremenila sklep o ustanovitvi Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije

RTV Slovenija 25.05.2023
Vlada je v imenu "racionalizacije in zmanjševanja stroškov poslovanja" spremenila in dopolnila sklep o ustanovitvi javnega zavoda Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je razlog za spremembo sklepa… »

Državni sekretar Omladič: E-oskrba naj postane pravica, ki izhaja iz zavarovanja

SiolNET 25.05.2023
"Storitev E-oskrba je prepoznana kot ena od temeljnih pravic v zakonu o dolgotrajni oskrbi, ki ga poskušamo pripeljati do sprejetja poleti 2023 in ki bi stopil v veljavo v začetku leta 2024," je na novinarski konferenci na Dnevih medgeneracijskega… »

Gibanje Svoboda in Levica z novelo zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja

Dnevnik 25.05.2023
Poslanci Gibanja Svoboda in Levice s prvopodpisanim Borutom Sajovicem so v DZ vložili predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja s ciljem, da se v posebni del izobraževalnega programa dodajo drugi dokumenti, ki urejajo… »

Jasno opozorilo pred odhodom v "beograjski pekel"

SiolNET 25.05.2023
"Zavedamo se, da če ne bomo odigrali obrambe na najvišji ravni in če ne bomo nadzirali skoka, potem ne bomo imeli možnosti, in to fantom tudi ves čas dopovedujem, temu smo dali tudi največ poudarka," pred začetkom polfinalne serije lige ABA med… »

NA KOPRSKEM ŠE ENKRAT VEČ NEZAKONITIH MIGRANTOV: Večina jih zaprosi za azil

Regional 25.05.2023
Policijska uprava (PU) Koper je v prvih štirih mesecih letošnjega leta obravnavala 2919 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo, kar je 96 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, je na današnji novinarski konferenci povedal vodja oddelka za… »

Intereuropa v leto 2023 z 22-odstotnim padcem dobička

Dnevnik 25.05.2023
Skupina Intereuropa je v letošnjem prvem četrtletju vknjižila 1,03 milijona evrov čistega dobička, kar je 22 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, njeni prihodki od prodaje pa so medletno upadli za en odstotek na 46,51 milijona evrov, je razvidno… »

Sava preklicala dokapitalizacijsko skupščino

Delo 25.05.2023
Državna lastnika sta po neuradnih informacijah menila, da je dokapitalizacijska cena previsoka. Sava je danes zaradi administrativnih razlogov preklicala za ponedeljek napovedano skupščino, na kateri naj bi lastniki odločali o dokapitalizaciji družbe… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem