Slovenija arhiv novic 25.05.2023

SDS predlagala sklic izredne seje za izboljšanje položaja upokojencev

Delo 25.05.2023
Med drugim predlagajo, da vlada začne uresničevati svoje koalicijske zaveze ter sledi sklepu Zpiza in pokojnine uskladi za 3,5 odstotka. SDS je za petek predlagala sklic izredne seje DZ, na kateri bodo vladi predlagali priporočila za izboljšanje… »

V vodi puščamo prstne odtise

Delo 25.05.2023
Organska onesnaževala imajo lahko negativen vpliv na vodne organizme. V nadaljevanju preberite: Odpadne vode so lahko zelo zgovorne. Povedo na primer, kateri virusi krožijo v okolju, kakšna zdravila jemljemo ali pa koliko prepovedanih drog zaužijemo… »

Kranj vabi na okuse kranjskih miz

Zurnal24 25.05.2023
Zavod za turizem in kulturo Kranj je s kranjskimi gostinci pripravil kulinarični dogodek, ki bo potekal od 1. do 18. junija 2023. Tudi v Kranju letos pripravljajo lokalno obarvani kulinarični dogodek, ki bo v začetku junija zavzel šest gostiln v… »

Podkast Jajca: Eno leto

RTV Slovenija 25.05.2023
Zmagal je pogoltni, egocentrični amaterizem. Poraženci te bitke pa niso le zaposleni_e na RTV-ju, čeravno prav one_i trpijo najbolj otipljivo škodo – poraženka je javnost. Ravnokar nismo praznovali. Nismo praznovali prve obletnice stavke na RTV… »

Vučić delavce sili, naj se udeležijo petkovega shoda

SiolNET 25.05.2023
V Beogradu bo v petek potekal shod vladajoče Srbske napredne stranke (SNS), na katerega po navedbah sindikalnih predstavnikov silijo delavce v javnih podjetjih in podjetjih, ki poslujejo z državo. Srbski mediji poročajo tudi o množičnih organiziranih… »

Slovenci v Disney World po športno pravljico

SiolNET 25.05.2023
Nogomet in golf poznajo vsi. Prvi že dolgo časa navdušuje največje število športnih zanesenjakov na svetu, drugi je iz leta v leto bolj privlačen tudi za tiste z manj debelimi denarnicami. Kaj pa footgolf? To pa je šport, ki združuje elemente… »

Ne zapiraj se v stanovanje, preženi alergijo in uživaj!

SiolNET 25.05.2023
Kihanje, smrkanje, srbeče oči, izpuščaji na koži – obup! Ja, popolnoma razumemo vaš "strah" pred lepimi in toplimi dnevi, ko se začnejo sezonske alergije. Verjamemo, da bi bilo veliko lepše, če bi se prebujanja narave, piknikov in druženja s… »

Chequers kot drugi dom

Delo 25.05.2023
Mediji nekdanjemu premieru oporekajo, da si je v času svojega mandata prisvojil posestvo. Nekdanji britanski premier Boris Johnson se je že večkrat znašel na naslovnicah časopisov zaradi svojega veseljaškega načina življenja, navsezadnje zaradi… »

Prijeli osumljenca za genocid v Ruandi, ki je bil na begu 22 let

RTV Slovenija 25.05.2023
V Južni Afriki so prijeli Fulgenca Kayishemo, osumljenca za genocid v Ruandi leta 1994, ki je bil na begu od leta 2001. Kayishema je osumljen, da je leta 1994 organiziral poboj okoli 2000 Tutsijcev v katoliški cerkvi Nyange. "Fulgence Kayishema je bil… »

ŠE ZADNJE PRIPRAVE NA POLETNO SEZONO: Kakšne novosti nas čakajo na plažah v piranski občini?

Regional 25.05.2023
Plaže v piranski občini se v času pred turistično sezono pospešeno urejajo. Zaključujejo se vzdrževalna dela, presejanje mivke, nameščanje prh ter ostale plažne opreme, pa tudi obnova igral. Po zagotovilih Okolja Piran bodo cene izposoje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem