Arhiv novic 06.02.2024

Đoković in Nadal oktobra nosilca v Savdski Arabiji

RTV Slovenija 06.02.2024
Savdska Arabija se skuša v svetu športa vse bolj uveljaviti tudi v tenisu. V ta namen bo oktobra organizirala ekshibicijski turnir, na katerega je privabila šest najboljših igralcev na svetu, in ga poimenovala 6 Kings Slam. Glavna nosilca bosta Novak… »

Odkrili spomenik dvornemu astronomu kitajskega cesarja slovenskega rodu

RTV Slovenija 06.02.2024
Bil je dvorni astronom na Kitajskem, kartiral je obsežna območja kitajskega cesarstva, povezoval vzhodno in zahodno znanost. Ferdinand Avguštin Hallerstein ima zdaj v Ljubljani spomenik. Astronomija ima na Kitajskem dolgo zgodovino. Kot piše Marijan… »

Zahtevam evropskih kmetov se pridružujejo tudi španski: Podeželje ima dovolj

RTV Slovenija 06.02.2024
Španski kmetje so ustavili promet na nekaterih glavnih avtocestah v državi in se tako pridružili kolegom iz drugih evropskih držav, ki protestirajo proti visokim stroškom, obsežni birokraciji in konkurenci držav zunaj EU-ja. "Celotna Evropska unija… »

ZARADI HUDE ZASTUPITVE BI KMALU UMRLA: Zakaj so ledene sladke pijače lahko nevarne za otroke?

Regional 06.02.2024
Ledene sladke pijače (granite) so odličen način, da se ohladimo v vročih poletnih dneh. Tej pijači z vidika varnosti v zadnjem obdobju v Veliki Britaniji posvečajo veliko pozornost. Sploh po tem, ko sta se dva otroka, stara tri in štiri leta, po… »

Tina Maze pred generalko v Sočiju: Danes se ne bom metala na glavo ...

Delo 06.02.2024
V današnjem kvizu preizkus znanja iz zgodovine slovenskega alpskega smučanja in košarke. Tokrat smo vam v našem torkovem kvizu pripravili nostalgičen spomin na precej uspešnejše trenutke slovenskih alpskih smučarjev v slalomu ter Olimpijinih… »

Podmeninski gadje iz Zadrečke doline ohranjajo tradicijo starodobnega smučanja

RTV Slovenija 06.02.2024
Ljubitelji smučanja po starem so se v soboto zbrali na prvi vseslovenski tekmi v letošnji sezoni, ki so jo organizirali Podmeninski gadje v Bočni. Tekmovanja se je udeležilo 40 tekmovalcev iz slovenskih društev starodobnih smučarjev. Sodelovali so… »

USTAVNO SODIŠČE ODKIMAVA SPREMEMBAM: Trgovine na Hrvaškem ostajajo ob nedeljah večinoma zaprte

Regional 06.02.2024
Hrvaško ustavno sodišče je zavrnilo predlog za oceno ustavnosti sprememb zakona o trgovini, ki se nanašajo na nedeljsko delo trgovin. Te so po novem zakonu, ki je začel veljati lani, lahko odprte le 16 nedelj v letu. Predlog za oceno ustavnosti so… »

Selitev Kitajcev pred novim letom ovirata močno sneženje in mraz

RTV Slovenija 06.02.2024
Velik del Kitajske sta zajela obilno sneženje in mraz, zaradi česar je močno oviran cestni, železniški in letalski promet, kar povzroča težave številnim prebivalcem, ki so se pred začetkom lunarnega leta odpravili na pot. V času pred kitajskim… »

Zapeljiva fotografija Švarc Pipan, ko je štela rosnih 24

Zurnal24 06.02.2024
Takrat so jo klicali Nika. Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je zadnje tedne na udaru zaradi spornega nakupa nove sodne palače, v javnost pa je pricurljala fotografija, ko je bila še brezskrbna absolventka prava. Tako je ministrica leta… »

Zbiranje ponudb za opremljena zemljišča

Delo 06.02.2024
Industrijska cesta bo zgrajena do maja. Župan Janković tudi o združevanju ljubljanskih vrtcev. Na spletni strani Mestne občine Ljubljana je že objavljen razpis za prodajo nepremičnin v Ekonomsko-poslovni coni Zalog (EPC Zalog). Zemljišča so v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem