Arhiv novic 06.02.2024

Zanzibarski turizem prizadelo pomanjkanje alkohola

RTV Slovenija 06.02.2024
Na Zanzibarju je proizvodnja alkohola prepovedana, zato pa se turistični sektor zanaša na njegov uvoz. Nedavna menjava uvoznikov je zmotila dobavno verigo, tako pa tamkajšnji turizem trpi zaradi pomanjkanja alkoholnih pijač. Zanzibarski minister za… »

Kitajsko-avstralskega pisatelja na Kitajskem obsodili na pogojno smrtno kazen

RTV Slovenija 06.02.2024
Na Kitajskem rojenega avstralskega pisatelja Yanga Hengjuna je kitajsko sodišče pet let po aretaciji in obtožbi vohunjenja obsodilo na pogojno smrtno kazen. Kot so sporočili avstralski predstavniki, se lahko kazen po dveh letih spremeni v dosmrtno… »

UPORABNI NAPOTKI KOPRSKIH POLICISTOV: Še veste, kaj pomeni "sistem zadrge"? (FOTO)

Regional 06.02.2024
Policijska uprava Koper je objavila opozorilo, kdaj morajo vozniki ravnati po "sistemu zadrge", ko na cesti pripeljejo do zoženja. "Za varno, učinkovito in najhitrejše odvijanje prometa ob zožitvah morate vozniki upoštevati "sistem zadrge," so… »

Upodobitve Izide kiparja Boštjana Kavčiča, navdihnjene z mitom o izgubljeni boginji

RTV Slovenija 06.02.2024
Vrnitev boginje Izide je naslov razstave, s katero se kipar Boštjan Kavčič predstavlja v Narodnem muzeju Slovenije. Gre za serijo 13 boginj, ki združuje njegovo 25-letno ustvarjanje v kamnu in željo po upodobitvi motiva ženskega kreativnega… »

HERBARIJ UNIVERZE NA PRIMORSKEM PRIDOBIL MEDNARODNO KODO: Pridružil se je mreži več kot 3.500 herbarijev po celem svetu

Regional 06.02.2024
Za mnoge od nas je prva asociacija na herbarij osnovnošolska ali srednješolska zbirka nekaj desetih posušenih rastlin, opremljenih z imeni in nekaj podatki. Številni smo se na ta način prvič od blizu seznanili z rastlinami, ki nas obkrožajo. A… »

SI LAHKO MISLITE? Slovenija po višini minimalne plače v EU na osmem mestu

Regional 06.02.2024
V EU ima minimalno plačo 22 od 27 držav. Najvišjo, več kot 2000 evrov bruto, prejemajo delavci v Luksemburgu, na Irskem, Nizozemskem in v Nemčiji, najnižjo, manj kot 500 evrov bruto, pa v Bolgariji. V Sloveniji je minimalna plača za letos določena… »

Takšne bodo hiše, ki jih bo gradila država za občane brez domov

Zurnal24 06.02.2024
Preverili smo, kakšne naj bi bile nove hiše, ki jih bo država zgradila občanom, ki so svoje domove izgubili zaradi lanskih poplav in plazov. Ministrstvo za solidarno prihodnost je v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije objavilo… »

Takšne so prve informacije o Goggii

Zurnal24 06.02.2024
Italijanska smučarka je po operaciji noge preživela mirno noč na kliniki v Milanu. Smučarska zvezdnica Sofia Goggia je včeraj popoldne uspešno prestala operacijo noge v milanski bolnišnici La Madonnina, kamor so jo prepeljali po hudem padcu na… »

Po “odrezani roki”​ še bančne goljufije

Dnevnik 06.02.2024
Julija Adlešič se bo morala izreči tudi o krivdi glede domnevnih goljufij na račun NLB in Summit Leasinga Slovenija, pri čemer naj bi ji pomagal tudi partner Sebastien Abramov. Adlešičeva in njen odvetnik se trenutno s tožilstvom pogajata… »

Krški župan razrešil že drugo podžupanjo, v Gibanju Svoboda zaskrbljeni nad politično kulturo

RTV Slovenija 06.02.2024
V krškem mestnem odboru Gibanja Svoboda so ob nedavni razrešitvi njihove podžupanje Brigite Piltaver Imperl zaskrbljeni nad signali, ki jih občanom pošilja župan Janez Kerin – ta je namreč razrešil že drugo podžupanjo. "Že druga razrešitev… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem