Arhiv novic 06.02.2024

Protesti in žvižgi opozicije na ustanovni seji srbskega parlamenta

RTV Slovenija 06.02.2024
Kljub protestom opozicije zaradi izidov predčasnih volitev se je srbski parlament sešel na ustanovni seji, ki so jo zaznamovali žvižgi opozicijskih poslancev in transparenti z napisi o ukradenih volitvah. Na predčasnih volitvah, ki so potekale 17… »

Na novelo o evidencah delovnega časa okoli 200 pripomb, vlada bo zakon spremenila

Dnevnik 06.02.2024
Vlada bo pristopila k spremembam zakona o evidentiranju delovnega časa, pravijo na ministrstvu za delo. Potem ko so se prejšnji teden na to temo sešli s predstavniki delodajalcev, se bodo v sredo še s predstavniki sindikatov. Pripombe na zakon sicer… »

Princ Harry je že prispel v Združeno kraljestvo

Delo 06.02.2024
Kralj je osebno poklical oba svoja sinova, Williama in Harryja, da bi jima sporočil novico o diagnozi raka, preden je bila javno objavljena. Potem ko je britanski Otok in ves svet včeraj zvečer šokirala novica o diagnozi kralja Karla III., je… »

Plačevanje obveznega zdravstvenega prispevka z e-računom

Savinjsko Šalaške 06.02.2024
Na podlagi izdanega e-računa, ki je davčnemu zavezancu poslan v spletno banko, se z enim plačilnim nalogom poravna več obveznih dajatev, ki zapadejo v plačilo isti dan in se sicer plačujejo na različne račune. Na primer samostojni podjetnik lahko… »

ZLATO PRIZNANJE V IZOLO: Dijakinje ustvarile pravo kulinarično mojstrovino (FOTO)

Regional 06.02.2024
Na 21. mednarodnem festivalu Okusni zakladi so dijakinje 4. letnika Srednje šole Izola, programa Gastronomija in turizem, prejele zlato priznanje za kulinarični spominek, povezan s slovensko Istro. Z "Istrsko manjado" so ljubiteljem istrske kulinarike… »

Slovenija bo ob pomoči ZDA proučila možnosti vpeljave malih modularnih jedrskih reaktorjev

Dnevnik 06.02.2024
ZDA bodo Sloveniji omogočile svetovalno-tehnične storitve, ki jih financirajo v okviru projekta Phoenix, programa za prehod s premoga v male modularne jedrske reaktorje. Po navedbah ministrstva za okolje, podnebje in energijo bo Slovenija tudi z… »

Užaljeni Mourinho igralcem Rome pustil osorno sporočilo

Zurnal24 06.02.2024
Nogometaše Rome je v garderobi pričakalo poslovilno darilo zdaj že nekdanjega trenerja italijanskega prvoligaša Joseja Mourinha. Portugalski strateg Jose Mourinho se je na precej teatralen način poslovil od svojih nekdanjih varovancev pri AS Romi… »

V Turčiji in Siriji se spominjajo uničujočega potresa pred točno letom dni

RTV Slovenija 06.02.2024
Mineva leto dni od uničujočih potresov v Turčiji in Siriji. Družine pogrešanih še vedno iščejo pojasnila oblasti. Po nekaterih podatkih je pogrešanih še 140 ljudi, od tega 38 otrok. V potresih je umrlo 53.500 ljudi v Turčiji in 6000 v Siriji… »

34. medobčinski otroški parlament v občini Domžale

Domžalec 06.02.2024
Osnovna šola Preserje pri Radomljah je v torek, 6. februarja 2024, gostila učenke in učence 11 osnovnih šol na 34. medobčinskem otroškem parlamentu na temo duševnega zdravja otrok in mladine. Mlade predstavnike in njihove mentorje so pozdravile… »

Volkswagen ima velike načrte v Braziliji

RTV Slovenija 06.02.2024
Volkswagen namerava do leta 2028 več kot podvojiti načrtovane naložbe v Braziliji. Do leta 2020 namerava proizvajalec vozil iz Wolfsburga predstaviti 16 novih modelov. Volkswagen vidi poslovne priložnosti v Braziliji, kjer načrtuje velike naložbe… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem