Arhiv novic 07.02.2024

Umrl uspešen podjetnik: "Po hudi bolezni se je poslovil mnogo prezgodaj"

Zurnal24 07.02.2024
"Danes smo izvedeli žalostno novico, da se je po hudi bolezni mnogo prezgodaj poslovil Simon Premrl, direktor postojnskega podjetja Unika TTI," poroča postojnski Radio 94. Simon je bil dober gospodarstvenik, so zapisali, saj je podjetje leta 2020… »

Rozman podaljšal pogodbo s Celjem; Dobrovoljc, Laci in Tučić se vračajo "domov"

RTV Slovenija 07.02.2024
Vodilno moštvo Prve lige Telemach Celje je pred začetkom spomladanskega dela sezone ta konec tedna podaljšalo pogodbo z izkušenim vratarjem Matjažem Rozmanom. 37-letnik ostaja v knežjem mestu do 30. junija 2025. Rozman je v karieri zamenjal kar… »

Vrhunec vsakoletnega trepljanja umetniških pleč je proslava

Delo 07.02.2024
V uvodu smo praznovali pesnikovo rojstvo, a je pozna svoboda slavje preložila na smrt. V nadaljevanju preberite: Kultura je hvaležna beseda, ki rada ustreže tudi tistemu, ki je ne premore. Z njeno pomočjo lahko utrjujemo ali razkrajamo ugled, lahko po… »

Vremenska napoved v eni besedi: Obup!

Zurnal24 07.02.2024
Takšno vreme nas čaka v naslednjih dneh. "Območje visokega zračnega tlaka nad Sredozemljem je oslabelo, nad severnim delom Evrope pa je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Nad severnim Atlantikom se poglablja novo ciklonsko območje, ki se… »

Zemljo krast

Delo 07.02.2024
Vrednotenje prostora se v zadnjih letih radikalno spreminja. Skoraj popolnoma se izgublja razmerje med gradbenimi stroški in ceno končne zgradbe. V kolumni preberite: V aferi okrog nesojene sodne palače na naslovu Litijska 51 je kar težko izbirati med… »

Alijev s podporo protikandidatov prepričljivo do novega sedemletnega mandata

RTV Slovenija 07.02.2024
Azerbajdžanskemu predsedniku Ilhamu Alijevu se obeta nov sedemletni mandat s prepričljivo zmago na predčasnih volitvah, ki jih je sklical po vojaški zmagi nad armenskimi separatisti v Gorskem Karabahu. Glede na izide vzporednih volitev med 63.000… »

Guterres: Naš svet vstopa v obdobje kaosa

Dnevnik 07.02.2024
Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je danes opozoril, da svet vstopa v obdobje kaosa, saj je Varnostni svet ZN močno razdeljen in ne more reševati ključnih vprašanj. V luči vojne v Gazi je posvaril pred širitvijo izraelske… »

26-letno Sedo sorodniki najverjetneje umorili iz časti

Necenzurirano 07.02.2024
Mlada Čečenka Seda Sulejmanova je od doma pobegnila pred očitki, da je premalo verna. Novo življenje si je ustvarila v Sankt Peterburgu, kjer so jo aretirali pod lažnimi očitki, da je kradla nakit, in deportirali nazaj v domovino. 26-letno Čečenko… »

V nasilju pred volitvami v Pakistanu več deset mrtvih

Dnevnik 07.02.2024
Dan pred parlamentarnimi volitvami v Pakistanu je bilo danes v eksplozijah avtomobilov bomb pred volilnima uradoma kandidatov v nemirni provinci Balučistan na jugozahodu države ubitih najmanj 28 ljudi, ranjenih pa 34. Odgovornost za oba napada je… »

Jernej Hribar: ”Dogodek Športnik leta je največji športni praznik naše občine”

Domžalec 07.02.2024
V domžalski občini imamo res veliko uspešnih športnikov, športnic, klubov ter društev in v ta namen že tradicionalno Zavod za šport in rekreacijo Domžale vsako leto pripravi prireditev ‘’Športnik leta’’, na kateri se najboljšim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem