Arhiv novic 07.02.2024

Letos prvič podelili poseben znak Zvezda odlične kakovosti

Finance.si 07.02.2024
V okviru 24. senzoričnega ocenjevanja s področja pekarstva, slaščičarstva in testeninarstva je GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij podelila kar 236 zlatih priznanj in 65 izdelkom prvič podelila tudi poseben znak Zvezda odlične kakovosti… »

Kako bodo kulturni praznik obeležili Slovenci v tujini?

Mladina 07.02.2024
Slovenski kulturni praznik obeležujejo tudi Slovenci v zamejstvu in izseljenstvu. Slovenski kulturni praznik obeležujejo tudi Slovenci v zamejstvu in izseljenstvu. Osrednji dogodek Slovencev v Italiji je bil letos združen s proslavo Mestne občine Nova… »

Peš bi se po železnicah daleč prišlo

Finance.si 07.02.2024
Vlak, vsaj na poti med Ljubljano in Mariborom, še dolgo ne bo postal alternativa avtomobilskemu motornemu prometu.… »

Osvežena corsa v Sloveniji je cenejša in bolj električna

Finance.si 07.02.2024
Bencinski motorji bodo lahko delovali po principu blagih hibridov, električni motor pa v dveh konfiguracijah. Za električne izvedbe prihajajo nove in precej nižje cene.… »

Življenje s tempirano bombo: Zakaj mora zdravstvo ostati javno

Necenzurirano 07.02.2024
Zgodba Katarine Rotar je zelo nazoren primer tega, zakaj mora javno zdravstvo ostati zares javno. Če bi bila na milost in nemilost izročena zasebnim zavarovalnicam, pravi, bi bila danes brezdomka ali pa je celo ne bi bilo več. »Če bi gledali samo na… »

Odpirajo vrata v maturo

Delo 07.02.2024
Na koprskem gledališkem odru bodo premierno uprizorili predstavo, ki naj bi četrtošolcem pomagala pri pisanju maturitetnega eseja. Na odru koprskega gledališča bodo v petek premierno odigrali predstavo Odprta vrata v maturo 2024. Podnaslovili so jo… »

V Tehnoparku Celje iniciativa za spodbujanje žensk v znanosti

RTV Slovenija 07.02.2024
V Tehnoparku Celje, največjem znanstveno-zabavnem parku v Sloveniji, že četrto leto zapored skrbijo za promocijo naravoslovja in znanosti med mladimi. V čarobni kocki sredi Celja, ki v svojem grbu nosi tri zlate celjske zvezde, preko različnih… »

Imate na voljo le nekaj tisoč evrov? Kaj je alternativa ljudskim obveznicam, ki je primerna za vas.

RTV Slovenija 07.02.2024
S 1. februarjem je država prvič ponudila državljanom investicijo v tako imenovane ljudske obveznice. Izdane bodo v skupnem obsegu 250 milijonov evrov in z ročnostjo treh let, letna obrestna mera bo znašala 3,4 odstotka, v izplačilo pa bodo zapadle… »

Financiranje bo prekinjeno v primeru vpletenosti oblasti v volilne goljufije

Delo 07.02.2024
Poziv k prekinitvi financiranja Srbije samo, če bo dokazana neposredna vpletenost oblasti v volilne goljufije, navaja resolucija EP o položaju Srbije. Evropski parlament je v povezavi s hudimi kršitvami pravne države na volitvah pozval k prekinitvi… »

Vse večja ogroženost obmejnih prebivalcev: Vlada Roberta Goloba nesposobna zagotavljati varnost obmejnih prebivalcev

Spodnje Podravje 07.02.2024
V zadnjem času se varnostna situacija na obmejnih območjih Slovenije dramatično slabša, kar pušča obmejne prebivalce v vse večji negotovosti in strahu pred ilegalnimi migracijami. Kljub naraščajočemu številu incidentov, povezanih z ilegalnimi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem