Arhiv novic 07.02.2024

Orkester

RTV Slovenija 07.02.2024
V komični drami Orkester spremljamo razposajene člane pihalnega orkestra, ki se odpravijo na koncert v pobrateno avstrijsko mesto. Njihovo popotovanje sestavlja mozaik današnjih medčloveških odnosov. Dogajanje v filmu opazujemo skozi probleme… »

SKRIVNOSTNE KAZNI NA KOPRSKEM PARKIRIŠČU: Dobili smo odgovore, kdo in zakaj jih je prilepil (VIDEO)

Regional 07.02.2024
Na parkirišču pred kitajsko trgovino v Kopru je prišlo do nezadovoljstva nekaterih občanov, ki so se pritožili, da na avtomobilih dobivajo natisnjene ali pa celo na roke napisane 'kazni' za napačno parkiranje. Parkirišče je sicer v privatni lasti… »

Zagorska družina po filmskem scenariju kradla v lokalnem hipermarketu

Necenzurirano 07.02.2024
Varnostniki so na izhodu iz trgovine ustavili žensko s polnim nakupovalnim vozičkom, blagajničarka pa ji je zaračunala le nekaj artiklov, medtem ko je bilo izdelkov za skoraj 200 evrov. Izkazalo se je, da je blagajničarka strankina mama. Po prav… »

V Lukovici gostili izjemno kulturno prireditev

Domžalec 07.02.2024
8. februarja praznujemo slovenski kulturni praznik, ki je pomemben dan za našo kulturo. Ta datum obeležuje spomin na obletnico smrti velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, enega najpomembnejših slovenskih literarnih ustvarjalcev. Prešeren… »

V opomin na izbrisane: kako je nastajal spomenik Ć in kakšni so bili odzivi nanj?

RTV Slovenija 07.02.2024
V Steklenem atriju v ljubljanski mestni hiši so pripravili razstavo, v ospredju katere je rešitev avtorjev idejne zasnove spomenika Ć, ki od oktobra lani stoji v Parku izbrisanih ob Centru Rog. S postavitvijo želijo dodatno spodbuditi javni dialog… »

Kitajska zatrjuje, da nove raziskovalne postaje na Antarktiki ne bo uporabljala za vohunjenje

RTV Slovenija 07.02.2024
Kitajska je odprla svojo peto raziskovalno postajo na Antarktiki in prvo na območju južno od Avstralije ter Nove Zelandije, ob tem pa zatrdila, da bo ta prispevala k znanosti, miru in trajnostnemu razvoju polarnega območja. Gradnjo postaje Činling so… »

Katar po tekmi preobratov izločil Iran in bo branil naslov proti Jordaniji

RTV Slovenija 07.02.2024
Na tekmi preobratov so branilci naslova na domačem azijskem prvenstvu razveselili navijače v Dohi. Katar je namreč s 3:2 ugnal Iran, odločil je gol Almoeza Alija v 82. minuti. V sobotnem finalu Katarce čaka presenečenje turnirja Jordanija. Iranci so… »

Suspenz za nekdanjega Rogličevega moštvenega kolega

Zurnal24 07.02.2024
UCI zaradi dopinga suspendirala nekdanjega Rogličevega moštvenega kolega. Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je suspendirala nizozemskega kolesarja Antwana Tolhoeka, nekdanjega moštvenega kolega slovenskega asa Primoža Rogliča pri ekipi Jumbo-Visma… »

Zaradi podora nad Zatolminom družina Zalašček odrezana od sveta

RTV Slovenija 07.02.2024
Podor, ki je 22. januarja zgrmel na lokalno cesto, ta vodi iz Zatolmina v dolino Polog, in v katerem je umrl domačin, greni življenje tudi družini Zalašček, očetu in sinu, ki živita na drugi strani podora, saj sta brez ceste odrezana od sveta. V… »

Tri občine zahtevajo ukrepe za nižje cene ogrevanja. Ministrstvo: Čakamo na zakon.

RTV Slovenija 07.02.2024
Občine Ravne na Koroškem, Velenje in Šoštanj od pristojnih zahtevajo ukrepe za nižje cene ogrevanja. Velenje je občanom sicer že ponudilo pomoč. Ministrstvo pa opozarja, da ukrepanje ni mogoče do sprejetja energetskega zakona. V občinah Velenje… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem