Arhiv novic 07.02.2024

Rusija z raketami in droni napadla več krajev

Delo 07.02.2024
Ruske sile so okoli petih zjutraj napadle s 44 raketami in 20 droni. Umrli so trije ljudje. Več ukrajinskih regij je bilo danes tarča novih obsežnih ruskih napadov z raketami in droni, so sporočile ukrajinske oblasti. V mestu Mikolajev na jugu države… »

Republikanske volitve v Nevadi brez zmagovalca

Delo 07.02.2024
Največ glasov je dobila izbira »nihče od navedenih kandidatov«. Donald Trump na volitvah ni sodeloval. Ameriški demokrati in republikanci so v torek v Nevadi izbirali predsedniška kandidata. Medtem ko je pri demokratih pričakovano zmagal Joe Biden… »

Mati strelca iz šole v Michiganu spoznana za krivo uboja

Delo 07.02.2024
Njen 17-letni sin Ethan Crumbley že prestaja dosmrtno zaporno kazen. Porota v Michiganu je 45-letno Jennifer Crumbley v torek spoznala za krivo nenamernega uboja zaradi streljanja v šoli, ki ga je pred dvema letoma izvedel njen najstniški sin. Jennifer… »

V okolici Lenarta napadli nekdanjega policijskega inšpektorja

RTV Slovenija 07.02.2024
Mariborski policisti obravnavajo kaznivo dejanje povzročitve hude telesne poškodbe moškega v okolici Lenarta, o čemer so bili obveščeni v torek zjutraj. Po poročanju medijev se je napad zgodil na območju Jurovskega Dola. Na Policijski upravi… »

Kako so lani delale in zaslužile specialistične ambulante

Finance.si 07.02.2024
Primerjava let 2023 in 2019: opravljenih obravnav pri specialistih je za dobro desetino več, izdatki zdravstvene blagajne za vse obravnave pa so kar za 41 odstotkov večji.… »

Evropski poslanci / »Naša naloga je podpirati kmete pri zelenem prehodu«

Mladina 07.02.2024
Kako bo preživel model evropskega kmetijstva, ki temelji na družinskih kmetijah? Kmetom je treba prisluhniti in jih podpreti, so danes v Evropskem parlamentu poudarili evropski poslanci v razpravi o težavah evropskih kmetov, ki v zadnjih tednih… »

Golob se ni udeležil seje o poslovanju podjetja v njegovi lasti

Delo 07.02.2024
Premiera ni bilo na sejo komisije DZ za nadzor javnih financ o poslovanju podjetja Star Solar s podjetji v državni lasti. Komisija DZ za nadzor javnih financ danes ni razpravljala o poslovanju podjetja Star Solar v lasti premiera Roberta Goloba s… »

Izrael preučuje odziv Hamasa na predlog o prekinitvi ognja

Mladina 07.02.2024
Odziv Hamasa naj bi predvideval prekinitev ognja za 135 dni. Izrael je v torek začel preučevati odziv palestinskega gibanja Hamas na predlog za novo prekinitev ognja v Gazi. Odziv Hamasa naj bi predvideval prekinitev ognja za 135 dni. V tem času bi… »

Globalna nestabilnost povzroča zlato mrzlico

Finance.si 07.02.2024
V sodobni zgodovini svet še nikoli ni bil videti tako nestabilen. Vojna med Rusijo in Ukrajino, ostre napetosti med ZDA in Kitajsko glede številnih vprašanj, protesti v več evropskih državah, vključno s Francijo, Belgijo, Nemčijo in Združenim… »

V SLOVENIJI PTIČJA GRIPA TUDI MED LABODI: Kakšno pa je stanje v slovenski Istri? (FOTO)

Regional 07.02.2024
Pri labodih grbcih se je spet pojavila ptičja gripa. Čeprav v slovenski istri še niso opazili nobenega bolnega laboda, pa se lahko bolezen pojavi kjerkoli. Nacionalni veterinarski inštitut je zato sprehajalce pozval, naj se izogibajo vodnim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem