Arhiv novic 07.02.2024

Poezija Prešernovih nagrajenk v Knjižnici Domžale

Domžalec 07.02.2024
Društvo Lipa – Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale in Knjižnica Domžale, sta v Knjižnici Domžale, 7. februarja 2024, organizirala prireditev ob Prešernovem dnevu – slovenskem kulturnem prazniku, z naslovom Praznik slovenskih pesnic… »

V Domžalah in okolici na enem mestu zbrane športno – rekreacijske prireditve za vse in vsakogar

Domžalec 07.02.2024
Zavod za šport in rekreacijo Domžale že dobri dve desetletji nudi podporo društvom in klubom pri organizaciji mnoštva tekmovanj, pohodov, rekreacijskih prireditev in družabnih dogodkov, ki so tako med športnimi navdušenci, kakor tudi rekreativci… »

Katarci le še korak od druge šampionske lovorike

Delo 07.02.2024
Branilci naslova na azijskem prvenstvu so v polfinalu ugnali Iran, zadnja ovira bo Jordanija. Katarska nogometna reprezentanca je druga finalistka azijskega prvenstva, v polfinalu v Dohi je premagala Iran s 3:2. V sobotnem finalu v Lusailu se bodo… »

Ljubiteljski fotograf vzel dopust, da je šel na Šoštanjsko jezero na fotolov za beloličnimi gosmi

RTV Slovenija 07.02.2024
Belolična gos je pri nas zelo redka obiskovalka. V ponedeljek je tri v objektiv na Šoštanjskem jezeru ujel bralec, ljubiteljski fotograf David Pirnat, ki je z nami delil fotografije ptic, ki sicer prihajajo iz arktičnih krajev. Za MMC je pojasnil, da… »

Začetek gradnje kampusa medicinske fakultete v Ljubljani

RTV Slovenija 07.02.2024
Na Vrazovem trgu so položili temeljni kamen za novogradnjo kampusa medicinske fakultete. Po mnenju univerze gre za enega finančno najobsežnejših projektov, ki ga bodo do leta 2026 izpeljali s pomočjo evropskih sredstev. Kampus vključuje obstoječo… »

V PETEK IN SOBOTO: ZRS Koper vabi na mednarodno konferenco SFD in javni posvet 'Violence and Interpretation'

Regional 07.02.2024
Slovensko filozofsko društvo v soorganizaciji z Inštitutom za filozofske in religijske študije ZRS Koper, AMEU-ISH in Mestno knjižnico Ljubljana organizira tretjo mednarodno konferenco SFD in javni posvet z naslovom 'Violence and Interpretation'… »

Ime igre ali kako preprečiti, da bi se milijoni spet znašli v dementnih rokah

Delo 07.02.2024
Se moramo bati projekta NEK 2, ki je po vrednosti desetkratnik TEŠ 6 oziroma cestnega križa, se vprašujeta Delova komentatorja Žerdin in Markeš. Sef pokojnega Ivana Zidarja z veliko gotovine, čez palec za slab milijon evrov, sta si za iztočnico… »

Največji vir emisij je promet, ne industrija

Delo 07.02.2024
Le osem odstotkov gospodinjstev nima avta, desetina ima tri avtomobile ali več. 33 odstotkov gospodinjstev razmišlja o nakupu električnega avtomobila. V nadaljevanju preberite: Učinkovita raba energije je izziv tega stoletja, pri čemer instant ukrepi… »

Velenjska občina z individualno pomočjo občanom pri plačilu ogrevanja

Dnevnik 07.02.2024
Velenjska občina je napovedala pomoč občanom pri plačilu ogrevanja. Tiste, ki pomoč potrebujejo, je pozvala, naj se obrnejo na info točko. Poleg energijsko toplotnega dodatka in enkratne izredne denarne pomoči so oblikovali odbor za pomoč… »

Ivan Turudić kljub aferi postal hrvaški državni tožilec

RTV Slovenija 07.02.2024
Hrvaški sabor je kljub aferi za novega generalnega državnega tožilca imenoval Ivana Turudića. Opozicija je bila enotna, da je neprimeren kandidat, saj je bil Turudić v rednih stikih z več ljudmi, obtoženimi korupcije. Hrvaški časopis Jutarnji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem