Slovenija arhiv novic 07.02.2024

V Reziji plešejo ta lipe bile maškare

Delo 07.02.2024
V deželi pravljičnih zverinic pod Kaninom, kjer živi slovenska jezikovna manjšina, se odvija pisano pustno rajanje. V nadaljevanju preberite: »Pri nas pust pomeni predvsem ples,« pravi Luigia Negro, predsednica kulturnega društva Muzej rezijanskih… »

Zadeva s sodno palačo

Delo 07.02.2024
Dva avtorja sta prepričljivo dokazala, da je stavba vredna prenove in smotrne uporabe. Oglašam se ob tej zadevi ne glede na to, kako se bo končala, ker bi rada opozorila na dva doslej spregledana vidika. Prvič: Kje je odgovornost dosedanjih lastnikov… »

Bogato obložena miza

Delo 07.02.2024
Digitalizacija ponuja Pokrajinskemu muzeju Maribor nešteto možnosti za predstavljanje vsebin. Uporaba digitalnih pripomočkov v muzejskih postavitvah je danes samoumevna. Pomemben razmislek gre v smeri, katero od številnih digitalnih izraznih sredstev… »

Mislim svoje mesto: Balkanska časovna kapsula

Dnevnik 07.02.2024
Bilo je v nedeljo popoldne. Na obisk je prišla prijateljica, ki živi na Nizozemskem. Čas je bil za tradicionalno kosilo s čevapčiči. Tokrat je izbrala srbsko restavracijo, eno najslavnejših v Ljubljani. Priznam, da v njej nisem bila že več kot… »

Afera razdelila teren stranke SD

Delo 07.02.2024
Kriza najstarejše koalicijske stranke: Odstop generalnega tajnika SD morda ne bo dovolj. Bo stranka ob ministrstvo za pravosodje? V nadaljevanju preberite: Kranjska območna organizacija SD je sprejela sklep, da bi moralo predsedstvo stranke sprejeti… »

Vratar in slikar

Delo 07.02.2024
Na odprtju razstave slik Rudija Bračiča sem znova spoznal, kako bogate so športne in umetniške duše. V uglednem avtomobilskem salonu v Mariboru je odmevala prijetna jazz glasba, med zloščenimi jeklenimi konjički se je za petkov večer nabralo… »

Olimpijin napad na Celje brez pritiska

Delo 07.02.2024
Misija vodilnih v 1. SNL jasna, Olimpija, ki v soboto proti Rogaški odpira drugi del sezone, brez pritiska. V nadaljevanju preberite: Zimski premor je ponudil ustvarjalno raznolikost, nekateri prvoligaši so iskali okrepitve, drugi utrjevali jesensko… »

Naravno katastrofo je zaostrila človeška roka

Delo 07.02.2024
Obnova poteka počasi, ljudje se bojijo novega velikega potresa in zaprtih prostorov. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek, 6. februarja 2023, se je ob 4.17 močno stresel velik del južne Turčije in severozahodne Sirije. Potres z močjo 7,8 stopnje po… »

Dobre stare sanke

Dnevnik 07.02.2024
Gorski Kotar je del Primorsko - goranske županije in predstavlja hribovito gozdnato območje med Karlovcem in Reko tik ob meji s Slovenijo. Med turisti priljubljena destinacija je znana po snežni idili, ki traja navadno vse do konca aprila. Kotarski… »

Obiskali smo smučišče Rogla: Proge so odlično pripravljene

Dnevnik 07.02.2024
Smučišče Rogla velja za eno najbolj priljubljenih smučišč pri nas. Vsako leto privabi več kot 200.000 smučarjev, zaradi pestre ponudbe tudi zunaj smučišč pa je destinacija privlačna tudi za družine z majhnimi otroki. Za obisk smučišča… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem