Slovenija arhiv novic 07.02.2024

»Čeprav smo majhna država, smo tudi zaradi kulture neskončno bogati«

Mladina 07.02.2024
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v poslanici ob kulturnem prazniku zapisala, da je "kultura eden temeljev družbe in steber družbene pravičnosti" Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v poslanici ob kulturnem prazniku zapisala, da je "kultura eden… »

Skupščina Telekoma Slovenije potrdila 6,20 evra dividende

RTV Slovenija 07.02.2024
Delničarji družbe Telekom Slovenije so na skupščini sprejeli predlog vodstva, da družba za dividende za leto 2022 nameni 40,29 milijona evrov oz. 6,20 evra bruto na delnico, ki bodo izplačane v dveh enakih delih. Preostanek bilančnega dobička v… »

Foto: Slovenski tovornjak navsezgodaj pristal v njihovi hiši, poškodovana 14-letnica in voznik

Necenzurirano 07.02.2024
Pri Vinkovcih na vzhodu Hrvaške se je navsezgodaj v družinsko hišo zaletelo tovorno vozilo s slovenskimi registrskimi oznakami. V nesreči sta se poškodovala voznik in 14-letna deklica. Iz Mirkovcev, naselja pri Vinkovcih v hrvaški vukovarsko-sremski… »

Tina Erzar mladinska svetovna prvakinja

Dnevnik 07.02.2024
Slovenija je na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici osvojila prvi dve odličji. Na tekmi na srednji skakalnici je zmagala Tina Erzar, njen uspeh je s tretjim mestom dopolnila mladinska olimpijska prvakinja Taja Bodlaj. Med… »

Prvo zlato Francozom, Slovenci v deseterici najboljših

Delo 07.02.2024
Eric Perrot, Quentin Fillon Masillet, Justine Braisaz Bouchet in Julia Simon so bili na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu najhitrejši v mešani štafeti. Francija se veseli prve zlate kolajne na letošnjem svetovnem prvenstvu v biatlonu v Novem Mestu na… »

Zgodilo se je točno tako, kot smo napovedali pri Žurnalu24

Zurnal24 07.02.2024
Dars oz. policija sta izbrala dobavitelja sistema za sekcijsko merjenje hitrosti. Epilog razpisa je bil natančno tak, kot smo napovedali na Žurnal24.si. Družba Dars je za dobavo, vzpostavitev delovanja in vzdrževanje opreme sistemov sekcijskega… »

Ukrajinski predlog zakona o lažjem vpoklicu v vojsko prestal prvo oviro

RTV Slovenija 07.02.2024
Ukrajinski parlament je v prvem branju potrdil vladni predlog zakona, ki omogoča lažji vpoklic v vojsko, s čimer želi Kijev razbremeniti izčrpane vojake in na bojišče poslati sveže sile za boj proti ruski vojski. Po pozivu ukrajinskega vojaškega… »

Republikanske volitve v Nevadi brez zmagovalca

Delo 07.02.2024
Največ glasov je dobila izbira »nihče od navedenih kandidatov«. Donald Trump na volitvah ni sodeloval. Ameriški demokrati in republikanci so v torek v Nevadi izbirali predsedniška kandidata. Medtem ko je pri demokratih pričakovano zmagal Joe Biden… »

Nekdanji policijski inšpektor po fizičnem obračunu obležal v mlaki krvi

Dnevnik 07.02.2024
Policisti preiskujejo kaznivo dejanje povzročitve hude poškodbe, ki se je zgodilo na območju Jurovskega Dola. Pri novem pokopališču v Jurovskem Dolu so včeraj dopoldan našli domačina, ki je ležal v mlaki krvi, je prvi poročal portal Maribor24… »

Evropski poslanci / »Naša naloga je podpirati kmete pri zelenem prehodu«

Mladina 07.02.2024
Kako bo preživel model evropskega kmetijstva, ki temelji na družinskih kmetijah? Kmetom je treba prisluhniti in jih podpreti, so danes v Evropskem parlamentu poudarili evropski poslanci v razpravi o težavah evropskih kmetov, ki v zadnjih tednih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem