Arhiv novic 08.02.2024

Za slovo nov fuzijski rekord

Delo 08.02.2024
V sklepnih eksperimentih so v petih sekundah proizvedli rekordnih 69 MJ energije. Pri tem je bilo v tokamaku le 0,2 miligrama goriva. Skupni evropski torus ( Joint European Torus ali Jet), ki je bil eden največjih in najmočnejših fuzijskih naprav na… »

Blagoslov svetega Blaža

Domžalec 08.02.2024
V soboto, 3. februarja 2024, je godoval sv. Blaž, zavetnik zdravnikov mavčarjev… Zato so v soboto v mnogih cerkvah po Sloveniji duhovniki na priprošnjo sv. Blaža z besedami govorili: “Gospod bolezni v grlu in vsakega drugega zla v imenu Očeta in… »

Alen Omić se je vrnil v Cedevito Olimpijo

RTV Slovenija 08.02.2024
Košarkarji Cedevite Olimpije so se po odhodu Karla Matkovića okrepili z Alenom Omićem, ki bo za Ljubljančane igral do konca sezone. 31-letnik je stari znanec Olimpije, saj je za zmaje v dveh obdobjih že igral. Nazadnje je bil član Olimpije med… »

Še eno leto – oziroma 366 dni – do začetka EPK-ja v Novi Gorici

RTV Slovenija 08.02.2024
Le še leto dni loči Novo Gorico od uvodne slovesnosti Evropske prestolnice kulture, ki bo Novo Gorico in Gorico povezovala leta 2025. Partnerji GO! 2025 danes za javnost odpirajo svoje ateljeje, studie in odre ter predstavljajo že nastajajoče… »

Z MMC-jem na koncert skupine The Beatles Revival

RTV Slovenija 08.02.2024
V ljubljansko Halo Tivoli se 17. februarja po desetletju vračajo eni izmed najboljših posnemovalcev britanske zasedbe The Beatles. The Beatles Revival bodo postregli s številnimi uspešnicami, z nekaj sreče pa ste lahko temu priča tudi vi. Evforija… »

NBA košarkar zakrivil hudo nesrečo, eni osebi so amputirali nogo

Zurnal24 08.02.2024
Košarkar Miamija je iz 'osebnih razlogov' izpustil zadnjo tekmo. Pri franšizi Miami Heat so potrdili, da je bil njihov član Haywood Highsmith udeležen v hudo prometno nesrečo. Ta se je zgodila v torek po domači zmagi Miamija nad Orlandom. Po… »

Pred kranjskim bazenom zdaj kot v muzeju lepih spominov

Delo 08.02.2024
V gorenjski metropoli ob spominski steni plavanja in vaterpola srečanje prav prijetno nekdanjih asov in našega aduta za prihajajoče svetovno prvenstvo. V nadaljevanju preberite: Na kranjskem pokritem bazenu je vedno zelo živahno, le redko patako… »

Izrael kljub pozivom k njegovi izključitvi izbral evrovizijsko predstavnico

RTV Slovenija 08.02.2024
Eden Golan je zmagala v finalu izraelskega šova talentov in bo Izrael zastopala na Evroviziji. 20-letna Izraelka, ki je odraščala v Rusiji, je zmagala, potem ko je odpela priredbo pesmi skupine Aerosmith. To je posvetila izraelskim talcem v Gazi. Kljub… »

Olimpijski duh med komunizmom in kapitalizmom

Delo 08.02.2024
Osmega februarja 1984 so na stadionu Koševo slovesno odprli 14. zimske olimpijske igre. Olimpijski ogenj je na stadion prinesel Ivo Čarman. V nadaljevanju preberite tudi: Osmi februar je prelomni datum v zgodovini. Na ta dan je bila, denimo, leta 1587… »

Aleš Pustovrh, vlagatelj: Zakaj bi imela Slovenija le en Outfit7, in ne deset

Finance.si 08.02.2024
Zaradi birokratske ravnodušnosti države bi se naši uspešni startupi lahko začeli seliti v naprednejšo Hrvaško.… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem