Arhiv novic 08.02.2024

Toliko bi štiričlansko družino stal petdnevni smučarski oddih

Zurnal24 08.02.2024
Primerjali smo cene nekaterih slovenskih smučišč in ugotovili, katero je za petdnevni družinski oddih najcenejše. Ni skrivnost, da je smučanje v slovenskih družinah zelo priljubljena športna aktivnost. Govorimo o rekreaciji, ki pomeni precejšen… »

Šok v svetu atletike! Veliki zvezdnik suspendiran

Zurnal24 08.02.2024
Svetovna atletika je začasno suspendirala aktualnega svetovnega podprvaka. Svetovna atletika je zaradi treh kršitev javljanja svoje lokacije za namene dopinškega preizkusa v zadnjem letu začasno suspendirala španskega srednje in dolgoprogaša… »

"Vedno vztrajam. Tudi v hribih moram vedno priti do vrha."

RTV Slovenija 08.02.2024
Neuničljivi strelec Rajmond Debevec se pripravlja na naslednje veliko tekmovanje, evropsko prvenstvo, vendar ga mučijo bolečine v vratu. Še vedno pa zelo rad hodi v hribe, poleti uživa v spremljanju Toura, njegova strast je tudi trgovanje z… »

Množična odkritja kraških pojavov: na trasi drugega tira doslej odkrili 72 jam

RTV Slovenija 08.02.2024
Pred začetkom izkopavanj predorov na trasi drugega tira so strokovnjaki napovedali, da bo med gradnjo odkritih sto manjših in deset večjih kraških pojavov. Napovedi se uresničujejo, največ jam doslej pa je bilo odkritih v zadnjih dveh tednih. Med… »

Prevedene slovenske drame na enem mestu – za lažji preboj naše ustvarjalnosti v tujino

RTV Slovenija 08.02.2024
Na spletnem portalu SiGledal je zaživel nov portal Slovenska dramatika v prevodih (Slovene Drama in Translation). Zbirka prevedenih slovenskih dramskih besedil bo tujim dramaturgom, direktorjem gledališč ponujala vpogled v našo dramsko pisavo. Portal… »

ZARADI CRKLJANJA S ČIVAVO SKORAJ UMRL: Pljučnica, septični šok in kisikova maska

Regional 08.02.2024
Upokojenec je skoraj umrl, potem ko ga je njegov pes, čivava, večkrat oblizal po obrazu. Posledice so se kmalu kazale v težavah z dihanjem, driski in povišani telesni temperaturi. Poleg tega je izkašljeval rumeno sluz. Zdravniki so razkrili, da je… »

Vinjen voznik povzročil hudo nesrečo

Zurnal24 08.02.2024
Povzročitelj nesreče je vozil pod vplivom alkohola. V petek okoli 17. ure so bili policisti Policijske uprave Ljubljana obveščeni o prometni nesreči na relaciji med Kočevjem in Starim Logom pri Mali Gori. V nesreči sta bila udeležena voznika… »

Lanišek razkril, ali bo nared do Planice

Zurnal24 08.02.2024
Anže Lanišek je prepričan, da bo nastopil na finalu svetovnega pokala v domači Planici. Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je trenutno na stranskem tiru zaradi poškodbe kolena. Ta mu je vzela tudi nastop na nedavnem svetovnem prvenstvu v… »

Večmilijonski turistični projekt gondole nad mestom razburja krajane

Necenzurirano 08.02.2024
Župan Janez Magyar pravi, da je ustavljanje projekta navadno politikantstvo. Svet Krajevne skupnosti Gorice pri Lendavi pa je podprl krajane, ki si žičnice ne želijo blizu svojih domov. Po več kot treh letih od prve napovedi večmilijonskega… »

V Italiji živahna razprava glede ustavne reforme, ki predvideva tudi neposredne volitve premierja

RTV Slovenija 08.02.2024
Italijanska premierka Giorgia Meloni je pred volitvami obljubila ustavno reformo, ki naj bi Italiji zagotovila dolgoročno trdnost vladanja ter odpravila možnost kompromisnih in tehničnih vlad. O predlogu, ki ni dokončen, poteka živahna razprava… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem